Ministras: Sausio 13-osios bylos nuosprendis – žinia ir šių laikų nusikaltėliams

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Vilniaus apygardos teismo nuosprendis Sausio 13-osios byloje siunčia žinią ne tik nuteistiems sovietų pareigūnams, bet ir šių dienų karo nusikaltėliams.

„Nuosprendis turbūt bus skundžiamas, bet tai svarbus etapas“, – BNS trečiadienį sakė ministras.

„Tai žinia ne tik tiems, kurie galimai darė karo nusikaltimus tais metais, bet ir tiems, kurie tuos nusikaltimus daro šiandien prieš taikius žmones, pažeisdami žmogaus teises ir suverenių valstybių teises“, – pridūrė L. Linkevičius.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumų nuteisė daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų. Jiems skirtas laisvės atėmimas nuo ketverių iki 14 metų.

Prieš teismą stojo tik du kaltinamieji, visi kiti nuteisti už akių. Rusija atsisakė bendradarbiauti su Lietuva šioje byloje.

Įsiteisėjus nuosprendžiui – kaltininkų paieška

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, komentuodamas trečiadienį skelbiamą Sausio 13-osios bylos nuosprendį, sako, kad įsiteisėjus Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiui bus teisinis pagrindas išduoti Europos arešto orderį ir pradėti kaltininkų paiešką.

„Sausio 13-osios byla yra itin svarbi tiek mūsų valstybės nepriklausomybės istorijai, tiek ir savo apimtimi - tyrėjų ir teisėjų atliktu didžiuliu darbu, - pažymi teisingumo ministras E. Jankevičius. - Šios bylos baigties laukėme ilgus metus, kad daugybės liudininkų parodymais ir kitais bylos faktais būtų pagrįsta tiesa, ir kokie asmenys yra atsakingi už tragiškus įvykius. Kai įsiteisės Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, bus teisinis pagrindas išduoti Europos arešto orderį ir pradėti kaltininkų paiešką“, - Eltai atsiųstame pranešime teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronislovas

Bronislovas portretas
Gal p.Linkevičius tokį reikalavimą taiko visiems agresoriams, tame tarpe ir tiems, kas bombardavo Jugoslaviją 21 amžiaus sandūroje???

...

... portretas
Taip, rubuiliuk, ŽINOK kas ir tavęs laukia.

R0MAS

R0MAS  portretas
specialus ikandimas rusijai , kad nauji prezidentai ten nekistu nosies , bet ten puikiai supranta profesoriaus uzgaidas, na jau delltoo tikrai RUSAI PULT , nepuls
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių