Ministras: už vaiko pinigų išmokėjimą laiku atsakingos savivaldybės

Už vaiko pinigų išmokėjimą laiku atsakomybė tenka savivaldybėms, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Taip jis komentavo situaciją, kad sausio mėnesį savivaldybes užplūdus prašymams dėl vaiko pinigų, dalies jų nespėjama įvertinti ir išmokos kai kurias šeimas gali pasiekti kovo, o ne vasario mėnesį.

„Išskyrus tas pirmų 15 sausio dienų, kurios buvo dėl sistemos vėlavimo, tą kitą atsakomybės dalį reikėtų prisiimti savivaldybėms“, – žurnalistams trečiadienį sakė L. Kukuraitis.

Anot jo, iki šiol vadinamųjų vaiko pinigų paprašyta 300 tūkst. vaikų, kol kas apdorota 190 tūkst. prašymų.

Ministro teigimu, naujoms išmokoms administruoti savivaldybėms papildomi skirta 3,5 mln. eurų, dalis jų samdosi papildomus darbuotojus ar esamiems moka už viršvalandžius, tačiau ne visos savivaldybės sukasi vienodai sparčiai.

„Turime ir skirtingą situaciją. Vienose savivaldybėse niekas nevėluoja, o kai kuriose vėluoja“, – apgailestavo ministras.

Įstatymas numato, kad už praėjusį mėnesį mokamos išmokos turi pasiekti gavėjų sąskaitas iki mėnesio 25 dienos.

Visiems šalies vaikams naujos 30 eurų išmokos priklauso nuo sausio. Šios išmokos pakeitė iki sausio tėvams galiojusią mažesnio pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį leidusią tėvams susigrąžinti iki 30 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių