Ministrė apie švietimo sistemos ydas: mokyklose – per daug biurokratijos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertas pateikė savo rekomendacijas Lietuvos švietimui. Apie rekomendacijas ir kaip jas rengiamasi įgyvendinti pasakoja švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Vertindama EBPO rekomendacijas dėl mokytojų, švietimo ir mokslo ministrė akcentavo, kad didžiąją dalį švietimo sėkmės lemia mokytojas.

„Žiūrint į kitų šalių reformas, ką analizuoja ir EBPO, yra akivaizdžiai matoma, kad investicija į mokytoją, mokytojo išlaisvinimas, mokytojo profesionalumo stiprinimas yra ta kryptis, kuria turime eiti. Tai mums ir rekomenduoja ekspertai“, – sako J. Petrauskienė.

Pasak švietimo ir mokslo ministrės, pagal EBPO rekomendacijas jau yra parengtos naujos mokytojų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo gairės Lietuvoje.

„Šiandien virš 50 proc. mokytojų Lietuvoje yra vyresni nei 50 metų. Per ateinančius penkerius metus daug kur, ypač regionuose, mums trūks mokytojų-dalykininkų, todėl įgyvendindami rekomendacijas pertvarkome mokytojų rengimo sistemą, numatome mokytojus rengti pačiose geriausiose aukštosiose mokyklose, koncentruojant tai į tris pedagogų rengimo centrus Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose“, – vardija J. Petrauskienė.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Netvirta ta kėdė. Reikia naujos.Gaila į ją žiūrėti.

tiesa

tiesa portretas
kas atsakys kad ikiso ja i ministro kede kuri visiems aisku ne jos ar girdi ramuniuk

kad Lietuvai būtų geriau

kad Lietuvai būtų geriau portretas
O prie Pitrėnienės buvo viskas puiku...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių