Dėl privalomo magistro laipsnio mokytojams dar neapsisprendė

Švietimo ir mokslo ministrė sako, kad magistro išsilavinimą turintys mokytojai turėtų būti siekiamybė, tačiau nėra tikra, ar tai turėtų būti privaloma, kaip siūlo „valstiečių“ frakcijos Seimo nariai.

„Manau, kad yra bendra siekiamybė turėti kuo stipresnius, kuo labiau išsilavinusius mokytojus. Ar tai daryti privaloma arba kaip tai daryti nuosekliai – tai ir reikia sudėlioti“, – BNS trečiadienį sakė ministrė.

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša ir dar penki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos parlamentarai užregistravo Bendrojo ugdymo mokyklos kaitos gairių projektą, kuriame nurodyta, kad „mokytojai pradeda dirbti savarankiškai tik įgiję magistro kvalifikacinį laipsnį“.

Ministrė svarstė, kad šis reikalavimas galėtų būti taikomas tik tam tikros kvalifikacijos mokytojams, taip pat, ar tai tikrai turėtų būti būtina sąlyga pradėti mokytojo darbą.

Dabar Lietuvoje mokytojai turi būti įgiję aukštąjį išsilavinimą, bet magistro laipsnis nebūtinas. Reikiamą išsilavinimą ir kvalifikaciją dabar pedagogai gali įgyti universitetuose ar kolegijose.


Šiame straipsnyje: mokytojaimagistro laipsnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
reik dziaugtis,kad dar kazkas mokyklose dirba!Kas mokys po desimtmecio?

.

. portretas
Kodėl dar dirba mokytojai be mokytojo diplomo ar baigę tik kolegijas? Pirmiausiai reikėtų atsisakyti kvalifikacinių kategorijų mokyklose. Reikia vertinti mokytoją pagal jo nuopelnus ir darbo rezultatus. Panaikinti diskriminaciją mokyklose mokytojo atžvilgiu...atlyginimas, terminuotos darbo sutartys, nutrūkęs darbo stažas, negauti atostoginiai, mokinių skaičius klasėse, ...

Jonas

Jonas portretas
Pirmiausia reikia sutvarkyti ,kad mokytojai iseje i pensija turetu palikti savo darbo vietas,uzleisti jauniems mokytojams,nes isdirbus iki 70 metu nelabai kas glvoj belike,o dabar tai jau nebe sovietinis jaunimas,siu laiku vaikams reikia kitokiu ziniu,nes isvis naujos technologijos.mokytojo darbas labai reikalauja ziniu,kantrybes.o dar pas mus sedi uz stalo mokytojas ir snaudzia,nes jam daug metu.tai ko noreti,kad vaikai nesijuoktu.o tada kai dirbs gerai,teiks mokiniui zinias ,galima kelti algas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių