Ministrė: pinigai būreliams savivaldybes pasieks artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, kad lėšos vaikų neformaliam ugdymui savivaldybes turėtų pasiekti artimiausiu metu.

„Esame Seimo komitetui pateikę naują tvarką, kaip galėtų būti skirstomi pinigai neformalaus ugdymo krepšeliui. Tikriausiai savivaldybės laukia pačių pinigų, bet kiek mane informavo, jau visa tvarka sudėliota ir tikiuosi, kad artimiausiu metu tai pasieks (savivaldybes)“, – portalo 15min.lt konferencijoje ketvirtadienį sakė ministrė.

Anot jos, bendrai neformaliam ugdymui lėšų šiemet skiriama ne mažiau nei penai.

„Tvirtinant valstybės biudžetą 2017 metams taip pat yra numatytas biudžetas ir neformaliam švietimui. Buvome pateikę siūlymą didinti finansavimą neformaliam švietimui, deja, neformaliojo ugdymo krepšeliui šiais metais yra numatyta mažiau pinigų, tačiau peržiūrėjome visas priemones, kurios yra skirtos neformaliam ugdymui – įvairias struktūrinių fondų ir kitas – tai bendra suma, ką pateikė ministerijos specialistai, neformaliajam ugdymui auga“, – sakė ministrė.

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, savivaldybės vieno mokinio neformaliam ugdymui per mėnesį gali skirti nuo 10 iki 20 eurų, priklausomai nuo krepšeliu besinaudojančio vaikų skaičiaus.

„Rekomenduojama suma lieka ta pati – 15 eurų“, – BNS nurodė ministerija.

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narys Gintaras Steponavičius sako, kad norit išlaikyti praėjusių metų neformalaus ugdymo krepšelių finansavimo lygį reikia 9,7 mln. eurų, tuo metų biudžete numatyta 2,6 mln. eurų mažiau.

„Nežinau, iš kur tie trūkstami pinigai atsiras. Nesu tikras, ar ministrė žino situaciją, nes dėl europiniai pinigai, kurie yra kaip galimybė – jų gavimo procedūros yra ilgesnės, todėl grėsmė, kad trūks pinigų, yra labai reali“, – BNS sakė liberalas G.Steponavičius.

Seimo komitetas trečiadienį pareiškė, kad sumažėjus lėšų, neturėtų mažėti vaikų, dalyvaujančių neformaliajame vaikų švietime, skaičius.

Pasak G.Steponavičiaus, komitetas pasisakytų už tai, kad geriau vienam mokiniui būtų skiriama mažesnė suma, bet nemažėtų paramą popamokinei veiklai gaunančių vaikų skaičius.

Neformalaus ugdymo krepšelis įvestas nuo 2015 metų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių