„Misijoje Sibiras“ šiemet dalyvaus latvis ir estas

  • Teksto dydis:

Lietuvių rengiamoje ekspedicijoje „Misija Sibiras“ tvarkyti tremtinių kapų Rusijos Tomsko srityje pirmą kartą vyks Latvijos ir Estijos atstovai.
Keturiolikta misija šiemet tradiciškai prasidės liepos 17-ąją, joje dalyvaus 16 žmonių, tarp jų - po vieną latvį ir estą, BNS patvirtino projekto vadovas Ignas Rusilas.

„Kadangi projektas „Misija Sibiras“ šiemet švenčia dešimtmetį, norėjome jį tinkamai įprasminti. Latvija, Estija ir Lietuva švenčia šalių nepriklausomybės 25-metį. Tai labai svarbios ir reikšmingos datos, kurias norėjome paminėti ir įprasminti pilietiškumo ugdymo projekte, tad nusprendėme žengti ilgai planuotą žingsnį į tarptautinį lygmenį“, - sakė I.Rusilas.

Anot jo, ekspedicijos dalyviai buvo atrinkti bendradarbiaujant su Latvijos ir Estijos jaunimo organizacijomis, jie dalyvaus bandomajame žygyje su lietuviais šį šeštadienį Dzūkijos miškuose. Iš viso šiame žygyje dalyvaus 71 jaunuolis - jie atrinkti iš maždaug 800 gautų anketų. Po šio žygio bus atrinkti 16 dalyvių, kurie liepos 7-ąją iš Vilniaus geležinkelio stoties ir išvyks į Tomsko sritį.

„Galutinėje ekspedicijos komandoje norime matyti vieną latvį ir vieną estą, po tą ambasadorių, kuris visus metus Estijoje ir Latvijoje pristatytų projektą, rodytų dokumentinius filmus, eksponuotų parodas. Bendradarbiavome su Latvijos ir Estijos ambasadomis, esančiomis čia, mūsų ambasadomis Latvijoje ir Estijoje. Manau, kad projektui „Misija Sibiras“ pavyks išaugti tiek, kad jau kitąmet turėsime atskiras ekspedicijas visose trijose šalyse“, - vylėsi I.Rusilas.

Šiemet prie komandos ketina prisidėti architektas, grupės „Antis“ lyderis, projekto „Misija Sibiras“ Patarėjų tarybos narys Algirdas Kaušpėdas.

Ekspedicija „Misija Sibiras“ vykdoma nuo 2006 metų. Jos tikslas - pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, suteikti jaunimui galimybę artimiau pažinti praeities įvykius bei dar kartą parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija.

Per dešimt projekto gyvavimo metų savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10 tūkst. jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių