Moksleiviai ir mokytojai: per prailgintus mokslo metus realus darbas klasėse nevyksta

Po pirmosios prailgintų mokslų savaitės mokytojų ir mokinių atstovai sako, kad kaip ir tikėjęsi, mato, kad realus darbas klasėse nevyksta, o ir galimybes didmiesčių ir rajonų pedagogai esą turi skirtingas.

Švietimo ir mokslo ministrė atkerta, kad sugalvoti, ką veiks per papildomas dvi savaites, mokytojai turėjo visus metus, todėl kitais metais galės remtis sėkmingais pavyzdžiais.

„Vaikai eina į pamokas, jie mokosi dar nepabaigtus vadovėlius, tikrai nėra, kad vadovėlius būtų sudėję ir jie būtų užversti. Vyksta refleksija, visų metų aptarimas, normalios pamokos, įvairios veiklos ne mokykloje. Stengiamės, kad tos dienos būtų turiningos ir prasmingos. Iššūkiai, tarkim vaikų mažesnė motyvacija tomis dienomis, oro sąlygos, žinote, kokie orai buvo, tai to noro ir motyvacijos yra mažiau“, – sako Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas.

Dviem savaitėmis ilgiau turi mokytis visi, išskyrus pradinukus ir abiturientus, o ką moksleiviams veikti sprendžia pačios mokyklos ir savivaldybės.

Lietuvoje mokslo metai buvo vieni trumpiausių Europoje – 34 savaitės. O mokiniai atostogavo bene ilgiausiai – beveik 4 mėnesius. Kitose šalyse mokslo metai trunka nuo 37–40 savaičių.

Plačiau apie padėtį mokyklose – Jovitos Sukackaitės ir Zinaidos Paškevičienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvidas

Alvidas portretas
Mokslo metų prailginimas gali turėti ir neatskleistų tikslų. Pav. vykdoma edukacija. Vaikams jos mokamos. Įsivaizduokit per visas Lietuvos mokyklas kokios rinkliavos...ir taip dvi savaites.

nuomonė

nuomonė portretas
O, jau kas darosi Kauno mokyklose, tai tik savivaldybė žino.Mokyklas jungia visiems atleidimo lapelius dalija, konkursus iš naujo skelbia. Nu vieną kartą sužinosime teisybę.Šv. Mato mokytojai atleisti.O kiti jau kviečiami į jų vietas, pasak Pono reikia sutvarkyti.

skaitytoja

skaitytoja portretas
čia nusistovėjusi sena mada tai prailginus mokslo metus reikia mokytis iki paskutinės dienos o ne sėdėti ir laukti atostogų tai gal mokytojai kalti kad realus darbas mokyklose nevyksta tegul mokytojai daugiau dirba jie tik atlyginimų didesnių nori mokykite vaikus ir išmokykite o ne tik perverskite vadovėlių lapus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių