Moksleiviai išmėgino ministro kėdę

  • Teksto dydis:

Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę 2016“ dalyviai ukmergiškė Raminta Augustėnaitė ir šiaulietis Mantas Misiūnas išmėgino aplinkos ministro kėdę - per pokalbį su ministru Kęstučiu Trečioku apie aplinkosaugos reikalus ji nepasirodė minkšta.

Jie iš trisdešimties šalies moksleivių, atrinktų dalyvauti šiame projekte, pasirinko Aplinkos ministeriją. Atrinktieji moksleiviai Vyriausybėje darbuosis visą šią savaitę. Raminta ir Mantas susipažins su Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų veikla, darbo specifika, išmėgins savo jėgas atlikdami įvairias užduotis.

Projektą „Moksleiviai – į Vyriausybę“ jau aštuntus metus organizuoja Vyriausybė, bendradarbiaudama su Nacionaline moksleivių akademija, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu. Jo dalyviais galėjo tapti visi aktyvūs, iniciatyvūs, gerai besimokantys šalies ir užsienio lietuvių bendrojo lavinimo mokyklų dvyliktokai ir šiemetiniai abiturientai. Komisija iš 200 pretendentų, pareiškusių norą dalyvauti projekte, atrinko 30 gabiausių, kurie susipažins su Vyriausybės ar pasirinktos ministerijos kasdiene veikla, bendraus tiek su institucijos darbuotojais, tiek su jos vadovais.

Aplinkos ministeriją pasirinkusi būsimoji studentė Raminta Augustėnaitė trejus metus dalyvavo biologų olimpiadose, šiemet buvo išrinkta išmintinga metų aplinkosaugininke. Ji yra jūrų skautė, savanoriauja Ukmergės jaunimo laisvalaikio centre.

Abiturientas Mantas Misiūnas taip pat dalyvavo biologų olimpiadoje ir Šiauliuose laimėjo pirmąją vietą, o chemikų olimpiadoje – antrąją. ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniame etape už tiriamąjį darbą apie kaštoninių keršakandžių reakcijas į skirtingus tirpalus jam buvo skirta trečioji vieta. Nuo 2012 m. Mantas savanoriauja Šiaulių jaunųjų gamtininkų centre, padeda prižiūrėti gyvūnus, veda ekskursijas.

Aplinkos ministerijoje Raminta ir Mantas jau bendravo su viceministru Linu Jonausku, lankėsi Vandenų, Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio, Atliekų departamentuose, Gamtos apsaugos skyriuje. Jų dar laukia pažintis su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba, Lietuvos geologijos tarnyba, Generaline miškų urėdija, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekiama skatinti jaunimą domėtis valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių