Moksleiviai mokosi saugaus elgesio ant ledo

Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai ir civilinės saugos skyriaus specialistai ant Vyžuonaičio ežero ledo pradėjo prevencinių renginių ciklą.

Užsiėmimai vyks dvi savaites, į juos rinksis Utenos miesto ir rajono mokyklų moksleiviai, jie galės stebėti, kaip iš ledinio ežero vandens gelbstimas žmogus.

Moksleiviai galės prisiminti pagrindines saugaus elgesio ant ledo taisykles, išmoks atskirti tvirto ir saugaus ledo požymius, sužinos, kaip reikia elgtis, jei ledas įlūžtų. Vaikai taip pat galės įsitikinti, kodėl lipant ant ledo, būtina turėti smaigus, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Antradienį ant užšalusio Vyžuonaičio ežero susirinko trisdešimt Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės jaunųjų šaulių. Jie mokėsi saugaus elgesio ant ledo, aiškinosi, ką reikia daryti jam įlūžus ir kaip suteikti pagalbą skęstančiajam.

Ledinio vandens nepabijojęs karys savanoris į ugniagesių gelbėtojų išpjautą eketę įšoko su kario ekipuote. Jis norėjo išmėginti jėgas, kad sužinotų, kiek jų reikia, kai tenka ropštis iš ledinio vandens su šlapiais drabužiais ir kuprine.

Šio prevencinio renginio organizatoriai tikisi, kad ir kariai savanoriai, ir moksleiviai, įgiję žinių, niekada nerizikuos ir išvengs nelaimių, o jeigu vis dėlto įlūžtų, sugebės išsigelbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių