Monsinjoras A. Jurevičius apie T. Matulionį: tauta turi naują globėją danguje

Sovietų persekiotas ir ilgus metus kalintas Teofilius Matulionis sekmadienį paskelbtas palaimintuoju. Koks buvo vyskupo Matulionio gyvenimas ir ką šis istorinis įvykis reiškia tikintiesiems ir visai Lietuvai bei mūsų istorijai – apie tai LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pokalbis su Kaišiadorių generalvikaru, monsinjoru Algirdu Jurevičiumi ir Vilniaus universiteto docentu Vytautu Ališausku.

Anot A. Jurevičiaus, Lietuvai svarbu turėti savo palaimintąjį, nes šventųjų globėjų neturime tiek jau daug – tai šv. Kazimieras ir palaimintasis Jurgis Matulaitis, tad mūsų tauta ir valstybė turi naują globėją danguje, tai palaimintasis Teofilius Matulionis.

Nupasakodamas T. Matulionio charakterį, A. Jurevičius sakė, kad daug šaltinių – istorinė, archyvinė medžiaga, žmonių liudijimai – byloja, kad T. Matulionis buvo tvirta asmenybė, daug metų praleido kalinamas, bet nepaisant viso to jis turėjo kryptį gyventi pagal savo sąžine, gyventi tiesoje, vadovavosi tikėjimo vertybėmis ir dėl to pelnė didžiulę pagarbą.

Daugiau apie T. Matulionio paskelbimą palaimintuoju – žiūrėkite laidos „Dėmesio centre“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Lietuviui"-

"Lietuviui"- portretas
tu pusdurni,- Matulionis miręs, jau senokai. jezus kristus-kojas užvertė dar seniau, teisingiau jam kepenis perdure, kol ant STULPO prikaltas kabojo. Tokie pusgalviai kaip tu ir nesupranta nieko, nei skaitydami biblija, nei matydami ką atranda tyrinėtojai.

Kestas

Kestas portretas
o kas gali garantuoti, kad jis danguje. pagal biblija tai tai kas vyko tai stabmeldyste. katalikai yra ismete antra Dievo isakyma, kur ir parasyta apie tai kas yra stabmeldyste. negi katalikai pakeite Dievo isakymus tikisi, kad uz juos nereiks atsakyti....

Lietuvis

Lietuvis portretas
Garbe JĖZUI KRISTUI. Pal. Teofiliau Matulioni melsi už musu Lietuvos tauta, užtark mus visus DIEVUI!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių