Naktį siautęs stiprus vėjas išvartė daugiau nei 100 medžių, sužalota moteris

  • Teksto dydis:

Naktį siautęs stiprus vėjas vartė medžius, apgadinti keli automobiliai, gelbėtojams teko šalinti ir ant kelių pastatų užvirtusius medžius. Radviliškyje stipriam vėjui nuvertus reklaminį stendą, sužalota moteris.

Policijos departamentas šeštadienį pranešė, kad penktadienį apie 19 val. 45 min. Radviliškyje, Gedimino-Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje, automobilių stovėjimo aikštelėje, pučiant stipriam vėjui nugriuvo reklaminis stendas. 

Jis kliudė pro šalį ėjusią 35 metų moterį. Nukentėjusioji dėl gaktikaulio lūžimo paguldyta į ligoninę.

„Nuvirto 103 medžiai, penki – ant automobilių, du ant pastatų“, – BNS šeštadienio rytą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro budėtojas.

Nuvirto 103 medžiai, penki – ant automobilių, du ant pastatų.

Daugiausia iškvietimų gauta Utenos, Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ir Šiaulių apskrityse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą mobiliųjų telefonų savininkams dar penktadienį išsiuntė pranešimą dėl stipraus vakarų, pietvakarių vėjo, kurio gūsiai siekia 15-25 m/s.

Siaučiant stipriam vėjui, gelbėtojai ragina nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti automobilių po jais, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų. 

„Nelieskite ir ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali sukelti pavojų jūsų gyvybei. Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose turėkite žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių“, – perspėja ugniagesiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KRISTINA

KRISTINA portretas
Klaipedos apzeldinimo trestas turi labai rimtai perziureti visus medzius gyv aplylinkese, ir nupjauti, geneti senus medzius! O ne katem trobas statyti! Kas ta ikureja tokia vista Savivaldybej sedi ir mano mokesciais gyvena! Tai tegu pasirupina senais medziais, dirbti pradeda pagaliau. Tuscios tos medziu aiksteles , tegu zmones auto stato. Nera zodziu.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Automobiliai ir be vėjo kasdien nudaužia daugiau žmonių, negu medžiai per metus. Tačiau tokios neapykantos kaip medžiams automobiliams nerodoma. Kodėl?

Tegyvuoja trinkelės!

Tegyvuoja trinkelės! portretas
Tikrai reikia išpjauti visus medžius ir padaryti daaaaug automobilių stovėjimo aikštelių. Tik reklaminius stendus reikia labai atsparius vėjui statyti, nes jie bjaurybės, pasirodo irgi krenta ir neaišku ar šviežiai pastatyti ar seni.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių