Ugniagesiai 32 kartus vyko šalinti dėl vėjo nuvirtusių medžių

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai gelbėtojai nuo antradienio vakaro 32 kartus vyko šalinti vėjo padarinių.

Daugiausia iš jų – per 20 Klaipėdos apskrityje, Panevėžio apskrityje – trys, Marijampolės, Alytaus, Tauragės ir kitose apskrityse – po vieną, BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Kretingos rajone ugniagesiams teko nukelti nuvirtusį didelį kaminą. Jis buvo pasviręs ant garažo stogo.

Jos teigimu, dažniausiai reikėjo patraukti nuvirtusius medžius nuo važiuojamosios kelio dalies, taip pat teko šalinti vėjo nuplėštų stogų dalis.

Klaipėdos rajone, Gargžduose, ant automobilio buvo užvirtęs medis. Jį gelbėtojai supjaustė ir pašalino. Kitas medis buvo nukritęs ant elektros stulpų.

„Klaipėdoje buvo labai pavojingai pasviręs strypas, jis kėlė pavojų aikštelėje stovėjusiems automobiliams“, – pasakojo L. Valauskienė.

Per incidentus žmonės nenukentėjo.

Meteorologai prognozavo, kad vėjo gūsiai vakariniuose šalies rajonuose trečiadienio naktį sieks 15–20 metrų per sekundę, pajūryje – 22–27.

Ketvirtadienio rytą pajūryje dar siautė 28–32 metrų per sekundę vėjas. Klaipėdos jūrų uoste dėl sudėtingų oro sąlygų nuo antradienio ribojama laivyba.

Trečiadienio vakarą ir ketvirtadienio naktį tokio didelio vėjo jau nebeprognozuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
"Ketvirtadienio rytą pajūryje vis dar siaučia 28–32 metrų." Rimtai? Rytojaus naujienos?

senjoras kaunietis

senjoras kaunietis portretas
Gerbiamieji rašeivos, nors parašykite kurioje šalyje ar miesto buvo šalinami nuo vėjo nuvirtę medžiai. Tik paskutiniame sakinyje minima Klaipėda, vadinasi tai buvo ten....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių