NATO ketina sustiprinti Baltijos šalyse dislokuotas kovines grupes

  • Teksto dydis:

NATO planuoja sustiprinti Baltijos valstybėse ir Lenkijoje dislokuotas kovines grupes karinių oro ir jūrų pajėgų elementais, pareiškė Aljanso pajėgų Europoje vado pavaduotojas generolas Jamesas Everardas (Džeimsas Everardas).

„NATO sausumos pajėgų daliniai labai sėkmingai ir greitai integravosi regione, tačiau mes turime sustiprinti juos oro ir jūrų pajėgų elementais. Tai bus mūsų naujas iššūkis Baltijos valstybėse ir Lenkijoje“, – sakė J.Everardas per vizitą Estijoje.

Pasak generolo, sausumos ir oro pajėgų bendradarbiavimas yra labai svarbus – jis leistų dar labiau sustiprinti kovinių grupių gynybinius ir atgrasymo pajėgumus.

J.Everardas pažymėjo, kad britų naikintuvų apsilankymas Estijoje rugpjūčio gale nebuvo paskutinis – ateityje planuojama rengti ir daugiau panašių bendrų pratybų su čia dislokuota NATO kovine grupe.

„Man labiausiai patiko, kad su kolegomis estais laikomės bendro požiūrio, ką reikėtų daryti toliau. Esu patenkintas šia pažanga, bet dar reikia daug nuveikti“, – sakė generolas.

Per dviejų dienų vizitą Estijoje J.Everardas susitiko su šalies gynybos ministerijos kancleriu Jonatanu Vseviovu, gynybos pajėgų vadu generolu Riho Terrasu (Rihu Terasu), apsilankė Emario oro pajėgų bazėje ir padėjo vainiką prie paminklo Narvoje, skirto kritusiems Estijos nepriklausomybės kare.

Generolui buvo pateikta regioninio saugumo, NATO kovinės grupės Estijoje veiklos bei trečiadienį besibaigiančių didelių bendrų Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų „Zapad“ apžvalga.


Šiame straipsnyje: NATOkovinės grupės

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
tai ko mes pykstam, kad rusai treniruojasi

šlykštus provokatoriai

šlykštus  provokatoriai portretas
Kaip toje pasakoje PATS muša ir PATS rekia. Na cia amerikonu tipas. Užtenka tik istorija pavartyti.

ASDFASDVSF

ASDFASDVSF portretas
sirdis dainuoja-tai NASAMS-PATRIOT sistemoS ir pastoviai dislokuoti karo laivai musu Baltijos uostuose-respekt NATO
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių