NATO naikintuvai penkis kartus lydėjo rusų karo lėktuvus

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Šiauliuose budintys NATO oro policijos naikintuvai penkis kartus kilo atpažinti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos orlaivių.

Liepos 28 dieną naikintuvai kilo atpažinti Rusijos karinius strateginius transporto orlaivius „An-124“ ir „Il-76“, taip pat vieną transporto orlaivį „An-26“. Visi jei skrido pagal iš anksto pateiktus skrydžių planus, įjungę automatinius atsakiklius ir palaikydami radijo ryšį su skrydžių valdymo centrais.

Kaip skelbta, liepos 29 dieną NATO oro policijos naikintuvai iš Šiaulių kilo tris kartus. Jie atpažino ir lydėjo „Il-76“ bei penkis „An-26“, kurie skrido pagal iš anksto pateiktus planus, įjungę automatinius atsakiklius ir palaikė radijo ryšį su oro valdymo centrais. Taip pat kilta lydėti keturų naikintuvų „MiG-31“ ir keturių daugiafunkcinių bombonešių „Su-34“, skridusių be iš anksto patektų skrydžių planų, be automatinių atsakiklių, nepalaikant radijo ryšio su skrydžių valdymo centrais.

Lietuvos oro erdvės pažeidimų neužfiksuota.

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse iš Lietuvos vykdo Norvegija ir Italija, iš Estijos - Jungtinė Karalystė, iš Lenkijos - Belgija.


Šiame straipsnyje: NATOnaikintuvaiOro policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių