Nauja greičio matavimo sistema – efektyvi: pažeidimų sumažėjo daugybę kartų

Magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, beveik 5 km atkarpoje, jau dvi savaites veikia vidutinio greičio matavimo sistema. Anot policijos atstovo, jos duodami rezultatai labai džiugina – pažeidimų skaičius sumažėjo daugiau kaip 20 kartų.

Kaip LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris, tuo metu, kai sistema buvo testuojama (nuo birželio vidurio iki liepos vidurio), bet apie tai nebuvo viešai paskelbta, per savaitę vidutiniškai būdavo užfiksuojama apie 6 tūkst. pažeidimų. Šiuo metu per savaitę vidutiniškai užfiksuojama 240 pažeidimų.

„Tai – daugiau kaip 20-ies kartų sumažėjimas. Mus labai džiugina, kad žmonės akivaizdžiai pradėjo lėčiau važiuoti šituo keliu, kuris yra labai rizikingas avarijų požiūriu“, – teigė E. Šileris.

Testavimo metu būta atvejų, kai vidutinis greitis viršytas net 50 km/h. Tačiau sistemai pradėjus veikti, toks pažeidimas neužfiksuotas nė karto.  

„Buvo tik keletas atvejų, kaip [vidutinis greitis] viršytas daugiau kaip 40 km/h. Ir labai džiugina, kad absoliuti dauguma [pažeidimų], daugiau kaip devyniasdešimt keli procentai, [yra tie atvejai], kuomet greitis viršijamas iki 10 km/h, už ką net nėra baudos, tik įspėjimas“, – kalbėjo generalinio komisaro pavaduotojas.

Visas interviu su E. Šileriu – laidos „Labas rytas, Lietuva“ ištraukoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių