Naujasis Karinių oro pajėgų vadas pradeda darbą

Pirmadienį Kaune esančiame Karinių oro pajėgų (KOP) štabe įvyko naujo šių pajėgų vado pulkininko Dainiaus Guzo skyrimo į pareigas ceremonija.

Pulkininkas Karinių oro pajėgų vado pareigose pakeitė Audronį Navicką, posto netekusį dėl ketinimo siųsti į Rusiją remontuoti Lietuvos karinius sraigtasparnius.

Iki šiol karininkas buvo KOP štabo viršininko pavaduotojas operacijoms.

„Šiandien Karinėms oro pajėgoms yra keliami labai aukšti reikalavimai - tai ir Oro gynybos batalionas, tai ir Šiaulių Aviacijos bazė, tai ir mūsų sąjungininkai, ir mūsų oro erdvės stebėjimas. (...) Jūs esate vienos didelės karinės organizacijos dalis, kuri įsipareigoja mums padėti, jeigu mums to reikės“, - ceremonijoje sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Jis ragino Karinių oro pajėgų karius susitelkti bendram darbui sudėtingos tarptautinės padėties akivaizdoje.

„Rutina, kasdieniai įvykiai reikalauja labai daug pastangų, labai daug energijos, bet reikia galvoti apie aukštesnius dalykus. Reikia galvoti apie tai, kad mes esame savo tėvynės gynėjai, jūs esate viena svarbiausių Lietuvos kariuomenės dalių“, - kalbėjo generolas.

Per ceremoniją pulkininkas D.Guzas linkėjo kariams dirbti profesionaliai, nes tai didins pasitikėjimą vieni kitais.

„Tas pasitikėjimas įkvepia ir padeda atsakingiems žmonėms kilti aukštyn profesionalumo viršūnėn. Tada kolektyvas tampa darniai dirbančiu mechanizmu. Darniai dirbančio mechanizmo darbas lyg ir nepastebimas, darnus, bet rezultatas - vertingas“, - sakė karininkas.

Jis tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1992 metais. Per savo tarnybos laiką D.Guzas vykdė visų lygių pareigas Karinėse oro pajėgose. Karininkas taip pat yra tarnavęs Lietuvos nuolatinės atstovybės prie NATO ir Europos Sąjungos atstovo pavaduotoju oro gynybai.

Pradėjus tarnybinį tyrimą A.Navickas nuo pareigų buvo nušalintas pernai lapkritį. Šių metų vasarį krašto apsaugos ministras įtraukė A.Navicką į Lietuvos kariuomenės personalo laikinąjį rezervą. Vėliau jis išleistas į atsargą, karinei žvalgybai nustačius, kad karininkas menkino krašto apsaugos ministrą, kariuomenės vadą, siekė diskredituoti krašto apsaugos sistemą.

Dėl nušalinimo iš pareigų A.Navickas dabar bylinėjasi su Krašto apsaugos ministerija.

Kariuomenės vadas sakė, kad kiekvienas naujai pareigas pradėjęs eiti vadas turi užsitarnauti pajėgų pasitikėjimą.

„Juk gali pats didžiausias didvyris, labiausiai apdovanotas ateiti ir tas pasitikėjimas automatiškai neatsiranda. Jį reikia pelnyti žmonių akyse savo darbu ir savo asmeniniu pavyzdžiu“, - teigė J.V.Žukas.

Krašto apsaugos ministerija yra teigusi, kad A.Navickas nevykdė pernai vasarį Gynybos resursų tarybos sprendimo neremontuoti karinių sraigtasparnių Rusijoje.

Ministerijos teigimu, sraigtasparnių „Mi-8“ siuntimas remontui į Rusiją pernai buvo sustabdytas paskutinėje stadijoje, jis praėjo kelių krašto apsaugos sistemos pareigūnų filtrus. Anot diplomatų, sraigtasparnių remontas Rusijoje būtų kirtęsis su Europos Sąjungos (ES) sprendimais dėl sankcijų Maskvai ir Lietuvos užsienio politika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu koks techninis parkas

idomu koks techninis parkas portretas
lytwos karo-oro ale aviacijos

gailestis

gailestis portretas
reikia apziuret naikintuvus bombonesius malunsparnius ir pasakyt ka reikes pirkti naujo pinigu duos kiek reikia net kosminei raketai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių