Nauji viražai Darbo partijos sukčiavimo byloje

Už sukčiavimą teisiami Darbo partijos atstovai įsitikinę, kad naujos ekspertų išvados jiems palankios ir ragina prokurorą peržiūrėti kaltinimus. Šis atkerta, kad nežymiai skiriasi priskaičiuotos pinigų sumos, o dviguba buhalterija lieka nepaneigta.

Net ir sutrumpėjus teisiamųjų suolui, į atskirą išskyrus besilaukiančios Vitalijos Vonžutaitės bylą, gynėjai dar prieš posėdį teismą vėl užvertė prašymais.

Tačiau Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, tokius manevrus įvardijusi kaip nesąžiningus, nutarė nežlugdyti dar vieno posėdžio, ir skundų nagrinėjimą perkėlė. Nuspręsta iš naujo išklausyti Darbo partijos neoficialią buhalteriją įvertinusio eksperto. Šių išvadų reikalavo nuteistieji, suabejoję, ar 2004–2006 metais Darbo partijos finansiniai srautai apskaičiuoti ir įvertinti tinkamai.

Ekspertas pabrėžė, kad tik dalies – tai yra apie 0.5 mln. litų iš beveik 25 mln. – negalima pripažinti kaip neįtrauktų į partijos apskaitą. Tačiau pripažino, kad reikėtų mažinti galbūt nuslėptų mokesčių sumą.

„Tris milijonus mokesčių nubraukė, o pajamų ir išlaidų – dar daugiau. buvo 3,8 mln., liko tik 900 tūkst.“, – kalba Viktoras Uspaskichas.

Vytautas Gapšys tvirtina, kad prokuroras turėtų peržiūrėti kaltinimus. „Čia jau yra spekuliacija iš prokuroro pusės. Svarbu parodyti, su kuo susijusios išlaidos. Kai kuriais atvejais, kaip pažymi ekspertas, jos neturi būti vertinamos kaip susijusios su Darbo partija“, – sako V. Gapšys.

„Tai, kad šiandien su ekspertu gynyba iš esmės detaliai aiškinosi visas operacijas, vykusias juodojoje kasoje, rodo, kad jie tai puikiai išmano ir gali dėl to ginčytis. Faktas, kad kiek ten buvo tų pinigų ir kiek ten reikėtų mokesčių mokėti, neaišku, o fakto, kad to nebuvo, niekas net neginčija“, – tvirtina Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas.

Prokuroras prie bylos paprašė prijungti ir ikiteisminio tyrimo medžiagą, kuriame Uspaskichas įtariamas nepagarba teismui. Esą tai turės reikšmės, teismui sprendžiant, ar skirti jam įkalinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isitikinimas

isitikinimas portretas
Mama, o zinai, mane bernai pakibino. Kaip, dukrele, pakibino? Ejau per ganykla, tai jie mane arkliazudziais apmete...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių