Neįžvelgė nusikaltimo dėl N. Puteikio žodžių apie žurnalistą A. Matonį

Prokuratūra trečiadienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl Seimo nario Naglio Puteikio pasisakymų apie LRT televizijos Naujienų tarnybos vadovą Audrių Matonį.

Prokuratūros vertinimu, politiko teiginiai galėtų būti vertinami tik kaip įžeidimas, o ne šmeižtas, todėl baudžiamajai atsakomybei pagrindo nėra.

„N. Puteikio viešai išsakyti teiginiai turi neigiamą bei užgaulų A. Matonio, kaip asmens, vertinimą, yra žeminantys ir paniekinantys. Tačiau tokios byloje tiriamos aplinkybės galėtų būti vertinamos tik kaip įžeidimas, o ne šmeižtas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Pagal įstatymą, įžeidimas nuo 2015 metų baudžiamosios atsakomybės neužtraukia, dėl žalos asmens garbei ir orumui gali būti reiškiami civiliniai ieškiniai.

Tyrimas buvo vykdomas dėl N. Puteikio pasisakymų sausio 8 dieną tiesiogiai transliuotoje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje. Ten jis pareiškė, jog A. Matonis prekiavo poveikiu, kai LRT televizija esą šališkai nušvietė Trakų autobusų stoties rekonstrukcijos istoriją.

„Noriu sviesti su visa jėga į įstaigą, kuri užsiiminėja prekyba poveikiu. Turiu faktą. „Panoramos“ vyr. redaktorius yra A. Matonis. Štai šita įstaigėlė prekiauja poveikiu, pardavinėja eterį ir reportažus korporacijoms. Faktas. Ir dangsto LRT taryba šitai“, – laidoje sakė parlamentaras.

A. Matonis pareiškė, kad N. Puteikio teiginiai yra šmeižtas ir dėl to kreipėsi į teisėsaugą.

Jis BNS trečiadienį sakė, kad į teismą su civiliniu ieškiniu dėl garbės ir orumo įžeidimo kreipėsi jau anksčiau, ir teigė neatmetantis galimybės skųsti prokurorų sprendimą.

„Prokuratūros sprendimas nemaloniai nustebino. Neįsivaizduoju, kaip galima akivaizdžiau apšmeižti žmogų, nei pareiškus, kad jis esą įvykdė nusikaltimą (prekiauja poveikiu), ir tai esąs faktas“, – teigė A. Matonis.

„Kita vertus, džiaugiuosi, kad prokuratūra nustatė, jog N. Puteikio viešai išsakyti teiginiai yra žeminantys ir paniekinantys, ir tokios byloje tiriamos aplinkybės galėtų būti vertinamos kaip įžeidimas“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Li

Li portretas
Cia kalbama apie pletkininkus. ZURNALISTU mes neturim. Gal yra pora, qal trejeta.

...

... portretas
O kas užsakė žinias'Klaidos puolimą prieš 'valstiečius'? - nes nėra laidos kurioje nebūtų jie šmeižiami.

zmogus

zmogus portretas
demokratineje valstybeje laisvai ir nevarzomai gali reiksti savo nuomone.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių