Nemokamo maitinimo visi pradinukai negaus

Vyriausybė nesutinka, kad nuo 2018 metų rugsėjo visiems besimokantiems pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas būtų skiriamas nemokamas maitinimas.

Vyriausybės išvada Seime registruotam siūlymui grindžiama tuo, kad nebus finansinių galimybių prisiimti naujų įsipareigojimų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis posėdyje sakė, kad projektui įgyvendinti keturiems šių metų mėnesiams reikėtų 11,7 mln. eurų iš valstybės biudžeto ir 2,9 mln. eurų iš savivaldybių biudžetų.

Pasak Vyriausybės, įvertinus valstybės finansines galimybes įstatymo projektas galėtų būti svarstomas rengiant 2019 metų biudžeto projektą.

Nuo 2018 metų rugsėjo 1 dienos išplėsti nemokama maitinimą siūlo parlamentarai Andrius Palionis, Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė. Dabar nemokamai mokyklose maitinami tik vaikai iš nepasiturinčių šeimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na taip vaikai turi moket o kalejime nemokamai ,visiskai nenustebinot

...

... portretas
Tai kad ir Seime 'nusipelniusių' dar darmai nemaitina...

xl

xl portretas
vienas iš protingesnių sprendimų. Buvo laikas, kai nemokamai maitino vaikus (tėvai susikombinuodavo pažymas). Kai prisimenu kiek maisto keliavo į atliekas - graudu. Tėvai turi rūpintis vaikų maitinimu, o nemokamai - vaikų namams.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių