Nemokamos orų prognozės - mobiliuoju telefonu

Šį mėnesį Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos pradėjo teikti naują paslaugą - orų prognozes besinaudojantiems mobiliųjų telefonų interneto ryšiu. Jas galima sužinoti adresu wap.meteo.lt. Ši paslauga dabar yra nemokama.

Išsami informacija apie orus yra viešai skelbiama Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos interneto svetainėje www.meteo.lt. Kaip sakė šios tarnybos direktorė Vida Augulienė, bet kuris interneto vartotojas bet kuriuo paros metu gali sužinoti tos dienos (nakties), mėnesio orų prognozę Lietuvoje ir konkrečiuose šalies miestuose, vėjo žvarbumo prognozę, sniego dangos storį, skaitmeninę orų prognozę, geostacionaraus palydovo „MSG“ informaciją ir kt.

Naudojantis naująja paslauga, mobiliuoju telefonu yra gaunama informacija apie prognozuojamą oro temperatūrą, debesuotumą, kritulius ir jų pobūdį, vėją, žaibų ar perkūnijų susidarymo vietas, taip pat ir palydoviniai vaizdai. Ši informacija apima Lietuvą, Šiaurės Europos ir Baltijos šalis.

Paslaugos „METEO orai“ pirmajame puslapyje galima pasirinkti vieną iš keturių parinkčių - orų prognozes Lietuvai, konkretiems miestams, dažniausiai atostogoms pasirenkamoms vietovėms ir orų pranešėją. Pasirinkus „Lietuva“, „Miesto orai“ arba „Atostogų orai“, pasirodys Lietuvos ar Europos miestų sąrašas. Jame nurodžius dominantį miestą, reikia pasirinkti orų prognozės tipą - rašytinę prognozę 1-3 paroms arba meteogramą 1 ar 6 paroms.

Pasirinkus „Orų pranešėją“, pirmiausia reikia nurodyti dominančią vietovę - parašyti jos pavadinimą arba pasirinkti pagal išskleidžiamąjį meniu, po to išskleidžiamajame sąraše pasirinkti vieną iš pateikiamų produktų. Trečioji dalis leidžia pasirinkti žemėlapio skalę pagal keturis skirtingus lygius. Viršutinėje animacijos dalyje laiko juosta vaizduoja prognozės laiką, temperatūros, vėjo ir meteorologinių reiškinių prognozę pasirinktai vietovei. Palydoviniai vaizdai gaunami iš geostacionarių palydovų „Meteosat“.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių