Nenorintys pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą gaus parašų rinkimo lapus

Vyriausioji rinkimų komisija piliečių iniciatyvinei grupei šiandien išduos parašų rinkimo lapus – iniciatyvinė grupė siūlo netekusiu galios pripažinti pernai lapkričio 26 dieną Seimo priimtą Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo įstatymą.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojos Lauros Matjošaitytės, iniciatyvinei grupei per du mėnesius reikia surinkti ne mažiau kaip 50 tūkst. rinkėjų parašų.

Praėjusį ketvirtadienį per Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdį vienas iš iniciatyvinės grupės narių, Kovo 11-osios Akto signataras Zigmas Vaišvila, pareiškė, kad Seimo priimti įstatymo pakeitimai sukelia teisinį chaosą valstybėje, supriešina nelegaliai atvykstančius žmones su Lietuvos piliečiais.

„Turėtų būti įstatymai priimami labiau apdairiai“, – teigė jis.

2015 metų lapkričio 26 dieną Seimas įteisino galimybę pabėgėlius iš Europos Sąjungos (ES) valstybės narės arba trečiosios valstybės teritorijos perkelti į Lietuvą. Jame taip pat teigiama, kad užsieniečių perkėlimas vykdomas bendradarbiaujant su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis narėmis, trečiosiomis valstybėmis, Europos Sąjungos institucijomis ar tarptautinėmis organizacijomis.

Sprendimą dėl užsieniečių perkėlimo į Lietuvos teritoriją priima Vyriausybė. Migracijos departamentas savo ruožtu priima sprendimą dėl kiekvieno atrinkto konkretaus asmens perkėlimo.

Įstatyme numatytas ir naujas straipsnis dėl leidimo laikinai gyventi išdavimo užsieniečiui, kuris negali išvykti iš Lietuvos dėl humanitarinių priežasčių. Tokiu atveju asmeniui išduodamas ne ilgiau kaip vienerius metus galiojantis leidimas laikinai gyventi šalyje su teise dirbti.

Be to, dokumente įtvirtinta, kad prieglobsčio prašytojai gali būti apgyvendinami ne tik Užsieniečių registracijos centre, bet ir kitose apgyvendinimo vietose Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Copy/Paste

Copy/Paste portretas
Čia tokios iniciatyvos todėl kad visuomenininkai turėtų ką veikt ir neužsiimtų tikra, valdžiai nepatinkančia veikla.Nuo nuskambėjusio referendumo dėl žemės parašų rinkimo, kuris parodė kad žmonės gali galingai susiburti jei reikia,kiekvienas politinis suskis ar kiaulė norinti prie lovio, stengiasi užvesti toki "mechanizmą"sau.Nieko rinkikams nežadėdama o tik mindama ant patriotiškumo."Tu privalai!Tu-lietuvis, pilietis!".Štai ir pagauna dalį naivių durnelių, kurie gaišta savo laiką, eikvoja jėgas..Kai panaudos kaip pampersus,paspirs koja ir užmirš.REIKALAUKIT TIESIOGIAI IŠ SEIMO NARIŲ, SU LAPŲ REGISTRAVIMAIS NELAKSTĘ!!!

lieka

lieka portretas
priminti, kad musu tautieciai yra pabegeliai i kitas valstybes taip pat

Kaunietis

Kaunietis portretas
Giedrei> Turime mes patys problemų be tu pabėgėlių,negalime žadėti to ko nesugebėsime padaryti.Gerai kad tavo "didelis pasaulis" ir matai kokie mes Lietuvoje atsilikę.Ane?!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių