Nesutaria, kaip tvarkyti sankryžą

Nesutaria, kaip tvarkyti sankryžą

Šviesoforas Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžoje gali atsirasti vėliau nei žadėta.

Minijos gatvės gyventojai ne kartą skundėsi sunkiojo transporto keliamu triukšmu. Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžoje nuspręsta įrengti šviesoforą. Būtų išvengta transporto kamščių po gyventojų langais. Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus žadėjo, kad naujas šviesoforas bus įrengtas gegužę.

Savivaldybė išsiuntė pasiūlymus trims įmonėms dalyvauti konkurse šviesoforui suprojektuoti ir įrengti. Vakar gauti du pasiūlymai. Viena įmonė pasiūlė šviesoforą įrengti už maždaug 100 tūkst. litų, kita už tą patį darbą paprašė dvigubai brangiau.

Paaiškėjo, kad Miesto ūkio komiteto nariai ir valdininkai skirtingai įsivaizduoja sankryžos tvarkymą.

Miesto ūkio komiteto narių nuomone, Kalnupės ir Minijos gatvių sankryžą reikia sutvarkyti taip, kad, rekonstravus Minijos gatvę, neatsirastų papildomų sąnaudų. Miesto strateginiame plane yra numatyta Minijos gatvę rekonstruoti 2007 metais.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė paaiškino, kad sankryžos rekonstruoti nenumatyta – tik įrengti šviesoforą.

Eismo priežiūros skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Ramanausko tvirtinimu, neįmanoma įrengti šviesoforą nepertvarkius sankryžos.

Miesto ūkio komiteto pirmininkas Benediktas Petrauskas valdininkams nurodė pakoreguoti sąlygas konkurso dalyviams. Tai nebuvo padaryta. Kitą savaitę Kalnupės ir Minijos gatvių sankryžos rekonstrukciją ketinama aptarti pas miesto merą.

B. Petrauskas vakar patvirtino, kad pažadas Minijos gatvės gyventojams sumažinti sunkiojo transporto srautus bus ištesėtas. Tačiau dabar neaišku, kada bus įrengtas šviesoforas. Valdininkų nuomone, sankryžos rekonstrukcijai reikia rengti konkurso sąlygas, o tai gali trukti iki metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių