Net per virvutę uždrausta šokti

SAVIVALDYBĖJE

Net per virvutę uždrausta šokti

Savivaldybės tarybos nariai, daug laiko skyrę debatams apie miesto tvarkymo ir švaros taisykles, Klaipėdos vaikams uždraudė šokinėti per virvutę. Tokį draudimą skelbia Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklės, kurias buvo planuota kiek patobulinti.

Bus šventa ramybė

Pernai birželį savivaldybės taryba patvirtino miesto tvarkymo ir švaros taisykles.

Jų 17.12 punktas skelbė, kad gatvėse, aikštėse, parkuose, skveruose, kiemuose ir kitose bendrojo naudojimo teritorijose, priklausančiose savivaldybei ar valstybei, draudžiama žaisti sportinius ar kitokius žaidimus, važinėti riedlentėmis, riedučiais ar dviračiais tam nepritaikytose vietose.

Vakarykščiame posėdyje tarybos nariams buvo priminta, kad taip kategoriškai suformuluotas draudimas yra visai nerealus, jo neįmanoma laikytis. Be to, tarybos nariai turėjo nuspręsti, kokiose miesto vietose draudžiama važinėti riedlentėmis, riedučiais ir dviračiais. Matyt, niekam nekyla abejonių, kad reprezentacinėse uostamiesčio aikštėse ir skveruose tikrai ne vieta pramuštgalviškiems riedlentininkams. Todėl, daug nesiginčiję, tarybos nariai patvirtino šias „šventos ramybės“ vietas: Atgimimo, Karlskronos, Teatro, K.Donelaičio, Lietuvininkų aikštes, skverus prie Danės priešais Muzikinį teatrą bei apskrities administracijos pastatą, skverą tarp Šaulių, Vilties ir Ramiosios gatvių, skverą I.Kanto ir S.Daukanto gatvių kampe.

p>Nors kai kurie savivaldybės tarybos nariai siūlė, kad, tobulinant miesto tvarkymo ir švaros taisykles, būtų patogi proga atsisakyti draudimo „žaisti sportinius ar kitokius judrius žaidimus“, tačiau pasiūlymas nebuvo palaikytas.

Tad visiems miesto vaikams visuose kiemuose dėl šventos ramybės uždrausta net ir šokinėti per virvutę.

Gyventojai nugalėjo

Prieš kurį laiką senamiesčio gyventojai sukilo prieš planus naikinti vienintelį tarp mūrų esantį skverą ir teritorijoje tarp Didžiosios Vandens, Vežėjų, Tomo gatvių statyti namus.

Galutinį sprendimą vakar priėmė savivaldybės taryba. Atsižvelgdama į tai, kad viešojo svarstymo metu naujų statybų planai susilaukė gyventojų pasipriešinimo, skveras bus išsaugotas.

Tiltų gatvėje šalia naujo prekybos centro „Kiras“ bus statomas dviejų aukštų su mansarda pastatas. Be to, Tiltų gatvė pagal miesto bendrojo plano sprendimus skiriama pėsčiųjų eismui, o gatvės pakraščiuose bus įrengti dviračių takai.

Kitų senamiesčio gatvelių statusas nesikeis. Jos skiriamos eismui ir senamiestį aptarnaujančiam transportui.

Varys į bankrotą

Daug diskusijų sukėlė sprendimo projektas Davydovų šeimai, auginančiai net aštuonis vaikus, vieneriems metams išnuomoti socialinio rezervinio būsto du kambarius.

Tarybos narys V.Anužis politikams bandė įrodyti, kad tokią gausią šeimą apgyvendindama bendrabučio tipo pastate Liepų g. 36a, savivaldybė įvarys šeimą į bankrotą. Šiuo metu dirba tik šeimos galva, pajamos menkos, o už dviejų kambarių būstą bendrabučio tipo name jiems net vasarą teks mokėti daugiau nei 600 litų. Šildymo sezono metu išlaidos būstui gali pasiekti 1200-1300 litų.

V.Anužis siūlė, kad Davydovų šeimai būtų išnuomotas socialinio būsto rezervinio fondo butas Vaidaugų gatvėje. Toks sprendimas geriau atitiktų šeimos poreikius, parodytų deramą rūpinimąsi mažamečiais vaikais.

Po ilgų ir audringų diskusijų tarybos nariai nusprendė palaikyti savivaldybės administracijos parengtą projektą. Už jį balsavo 17 tarybos narių (visa pozicija), V.Anužio projektą palaikė tik 6 tarybos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių