Nuo rugsėjo į pamokas integruoto lytinio švietimo nebus kam mokyti?

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1-osios Lietuvos mokyklos turės pradėti įgyvendinti dar buvusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės priimtą lytinio ugdymo programą, tačiau Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas teigia manantis, kad mokytojai nėra pasiruošę ją dėstyti.

Kaip rašo portalas 15min.lt, nuo kitų mokslo metų pradžios Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai programos, skirtos 1–12 klasių mokiniams, turinys turės būti integruotas į pamokas, pavyzdžiui, biologiją, dorinį ugdymą, klasės valandėles.

Kaip rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) svetainėje, programą išdėstyti turės mokytojai, Ugdymo plėtotės centre ir Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centre išklausę mokymus. Nei vienas iš centrų pagal naujai patvirtintą ministerijos programą kol kas tokių mokymų neorganizavo.

„Konkrečiai dėl šios programos negalėčiau pasakyti, kas yra numatyta, bet kviesčiau bendram dialogui. Jei yra neramumo, reikia apie tai kalbėtis“, – sakė dabartinė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Vyriausybės programoje rašoma, kad priimtas lytiškumo ugdymo plano įgyvendinimas – viena iš prioritetinių šeimos politikos sričių, tačiau jis – taisytinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chemtreilas

Chemtreilas portretas
Mildą acto garintoją ir sekso ekspertę į pagalbą.

anekdotas

anekdotas portretas
ar ne ta ponia visai Lietuvai gyrėsi, kad nuvežusi, kai keliavo komandiruotėn, savo vyrą į užsienį, turėjo viešbutyje 'GERĄ LAIKĄ"? Tai lai dabar atidirba savanore (kad ir su tuo pačiu vyru), aiškindama, kaip tas 'geras laikas" padaromas...

juokdarys

juokdarys portretas
mokytojai isvyko i praktikos darbus kurie vyksta olandijoj raudonu zibintu kvartele sekmes jiems sunkiame ir musu vaikams reikalingam darbe
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių