Nuo šiol ugniagesiai bus rengiami moderniame komplekse

Nuo šiol ugniagesiai gelbėtojai įgūdžius tobulins naujame fizinio ir profesinio pasirengimo komplekse. Vilniaus rajone Valčiūnuose atidarytame komplekse būsimieji ugniagesiai treniruosis ir šaltuoju metų laiku. Iki šiol tokių sąlygų nebuvo.

Ugniagesių gelbėtojų mokykloje atidarius naują  kompleksą, atsiveria naujos specialistų rengimo galimybės. Pasak mokyklos vadovo, ypač džiugina baseinas, kuriame pagaliau bus galima rengti narus.

„Anksčiau mūsų narus gelbėtojus rengdavome Klaipėdoje, tačiau tos sąlygos buvo pakankamai prastos, kadangi tai buvo daroma tik atviruose vandens šaltiniuose. Nuo šiol mes turėsime baseiną, kur, ir esant blogoms klimato sąlygoms, galėsime rengti mūsų ugniagesius“, – sakė Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas Valdas Krulikauskas.

Komplekse be baseino, yra aukštalipių treniruoklių, alpinistų sienelė, stadionas, mokomasis bokštas. Mokyklos vadovo teigimu, ugniagesių fizinis pasirengimas ne mažiau svarbus nei profesinis.

„Per metus mes vidutiniškai parengiam apie 75 ugniagesius gelbėtojus tarnybai. Jie yra jau visapusiškai pasirengę ir teikti pagalbą į nelaimę patekusiems mūsų šalies piliečiams“, – teigė V. Krulikauskas.

Naujasis kompleksas atsiėjo beveik 11 milijonų litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių