D. Kuprys atleidimą iš NŽT ketina skųsti teismui

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas Danielius Kuprys, kurį žemės ūkio ministras ketvirtadienį nusprendė atleisti iš pareigų, tikina, kad kaltinimai jam yra nepagrįsti, todėl atleidimą jis ketina skųsti teismui.

„Dėl atleidimo, tai aš manau, kad tai yra vienareikšmiškai susidorojimas, kadangi ypač pastaruoju metu, bet ir apskritai visada jutau spaudimą iš savo valdžios palikti postą. (...) Aš kaip valstybės tarnautojas tikrai nenuleisiu rankų. Kaip kovojau anksčiau, taip ir kovosiu dabar su korupcija“, - BNS sakė D.Kuprys. Jis teigė turintis nedarbingumo pažymėjimą, nes yra sutrikęs jo širdies darbas ir jis jaučiasi išsekęs.

D.Kuprys sakė ministro sprendimą jį atleisti skųsiąs teismui. Tačiau jis negalėjo plačiau pakomentuoti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų, nes jų esą kol kas nematė.

„Jau pusę metų žemės ūkio ministerija atlieka tyrimą ir dabar VTEK pasakė, kad tai yra nuolatinio pobūdžio pažeidimas. Įsivaizduokite, jeigu nebuvo nė vieno pripažinto pažeidimo, kaip gali būti nuolatinio pobūdžio pažeidimas. Tai yra tiesiog šakėmis ant vandens braižomas scenarijus“, - kalbėjo D.Kuprys.

Anot jo, visi jam pareikšti kaltinimai dėl žemės nuomos ir įtakos darymo valstybės tarnautojams - nepagrįsti.

„Pati ministerija savo pranešime yra pažymėjusi, kad aš nė vieno sklypo neišsinuomavau tapęs vadovu ir nė vienos situacijos nesudariau, kur kiltų interesų konfliktas. Aš pateikęs prašymus žemės nuomai esu greičiausiai 12-oje rajonų, bet tai tėra prašymai ir nėra sudarytos nuomos sutartys. Aš esu valstybinę žemę išsinuomavęs 4-5 rajonuose, nes kitaip ūkininkauti negalėjau. (Kaltinimai dėl įtakos - BNS) yra visiškai nepagrįsti ir neturintys jokios teisinės reikšmės“, - tvirtino D.Kuprys.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas nutarė atleisti kiek daugiau nei metus dirbusį NŽT vadovą D.Kuprį. Jis įsakymą žada pasirašyti ketvirtadienį.

Sprendimas priimtas po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį rekomendavo ministrui apsispręsti dėl D.Kuprio tinkamumo eiti pareigas, nes jam nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis valstybinę žemę.

Ministras teigė, kad pertvarkius tarnybą ir atėjus naujam vadovui, jos korupcijos lygis turėtų sumažėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
Tegu jis kovoja dirvoj su dobiliukais,tai ji i teisma kas vyksta jo pavaldume
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių