Orai: karščio gniaužtai atsileis, savaitgalį – permainos

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje Lietuva ir vėl paklius į tropinio karščio gniaužtus. Ketvirtadienį ir penktadienį termometrų stulpeliai vietomis fiksuos 33 laipsnius. Visgi, ši karščio banga užtruks neilgai – jau savaitgalį sulauksime permainų, kurias lydės gaiva, krituliai, smarkokas vėjas.

Šiandien šalyje numatomi ramūs, saulėti ir itin karšti orai. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietryčių krypties vėjas. Temperatūra dieną daug kur pasieks 30, o vietomis ir 31–32 laipsnius karščio. Tik rytiniuose šalies pakraščiuose bus apie 28 laipsnius šilumos. Vilniuje ir pajūryje oras šils iki 29 laipsnių. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje temperatūra kils iki 30 laipsnių.

Penktadienį šalį ir toliau svilins karštis. Nors didesnėje šalies teritorijoje orai dienos metu bus ramūs, visgi, vakarinėje šalies dalyje jau bus permainų. Naktis šalyje bus rami, giedra, vyraus 18–23 laipsnių šiluma, tad numatomas puikus metas stebėti Perseidų meteorų lietų. Dieną vakarinę šalies dalį pasieks lietaus ir perkūnijos debesys, bus vėjuota, o karštis atslūgs. Vakare debesys gali užklysti ir giliau į šalį. Vilniuje dienos metu bus apie 30 laipsnių karščio. Kauno, Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse oras įkais iki 31 laipsnio. Pajūryje įdienojus oras spės įkaisti iki 28 laipsnių, tačiau po pietų, tikėtina, jau bus gaiviau.

Šeštadienį atsikvėpsime lengviau: saulę dangstys debesys, temperatūra bus gerokai žemesnė, protarpiais gaivins lietus. Naktį per šalį keliaus lietaus ir perkūnijos debesys, vyraus gūsingas vėjas, temperatūra svyruos tarp 16–22 laipsnių. Dienos metu taip pat nuvilnis trumpalaikis lietus, pūs vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir prie jūros dieną bus apie 22, Šiauliuose apie 21 laipsnį šilumos. Kaune oras šils iki 23, Panevėžyje iki 24 laipsnių.

Sekmadienį išsilaikys gaivesni orai, vyraus nepastovus debesuotumas, daug kur trumpai palis. Pūs gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Nakties valandomis numatoma jau tik 13–17 laipsnių šiluma. Įdienojus Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje bus apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose temperatūra sieks 21, prie jūros 20 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, pirmadienį taip pat vyraus labai panašūs orai, o karštis nealins. Pirmoje paros pusėje vietomis prapliups lietus. Visgi, antradienį ir trečiadienį vėl plūstels kaitra, kuomet temperatūra šoktels iki 25–30 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių