Orai: karštį lydės škvalas ir kruša

Pasak sinoptikės Juditos Liukaitytės, šią savaitę karšti orai Lietuvos neapleis, tačiau atslenkantis drėgnesnis oras gali atnešti ir škvalą, ir krušą.

„Kai tokie karšti orai, aukštos temperatūros ramiai nepasitraukia“, – LRT radijuje teigia J. Liukaitytė.

Jos žodžiais,  pirmadienį bus karšta, tačiau rekordinio karščio dar teks palaukti. Temperatūra sieks 30–34 laipsnius šilumos. Tiesa, daug kur turėtų palyti, lietų lydės perkūnija. Kai kur audros metu gali pasirodyti ir kruša, nes prognozuojama, kad debesys bus labai aukšti, o temperatūra ten gali siekti ir 60 laipsnių šalčio.

„Dėl to perkūnijų metu susidarys gūsingas vėjas, škvalas, kurio greitis gali siekti 15–20 m/s.

„Visa ateinanti savaitė bus panaši, nes Lietuvos link plūsta drėgnesnis oras“, – sako sinoptikė.

J. Liukaitytės teigimu,  naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvoje termometro stulpelis rodys 17–22, dieną – 30–35 laipsnius šilumos. Daugelyje vietų sulauksime trumpo lietaus su perkūnijomis. Pietryčių vėjo gūsiai tuomet gali sustiprėti iki 15–20 m/s.

Labai panašus bus ir trečiadienis, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį temperatūra sieks 18–23 laipsnių šilumos.

„Tuo metu ketvirtadienį ir penktadienį mus pasieks audringesni orai, o temperatūra po truputį žemės, tik nedaugelyje vietų ji išliks didesnė nei 30 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų – trumpi lietūs. Vietomis jie gali būti smarkūs, su perkūnija“, – dėsto J. Liukaitytė.

Šiomis dienomis taip pat kai kur prognozuojama kruša, vyraus vakarinių krypčių vėjas. O perkūnijos metu galimas škvalas – vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s.

„Tačiau temperatūra toliau išliks aukšta, o savaitgalį karščiai vėl sugrįš“, – prognozę reziumuoja sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių