Orai: malonesnių permainų reiks luktelėti

Artimiausiomis dienomis į mūsų šalį ir toliau plūs ne itin malonūs šalti orai, o atšilimo reikėtų tikėtis savaitgalį, LRT RADIJUI sako sinoptikė Edita Gečaitė.

Trečiadienį šalyje debesys retės, bus daugiau pragiedrulių. Vietomis trumpai negausiai palis, labiausiai tikėtina – rytinėje pusėje. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, šiaurės, pirmoje dienos pusėje jis bus vidutinio stiprumo, vėliau rims ir bus silpnas. Pasak sinoptikės, į Lietuvą ir toliau veršis labai vėsus oras – dieną temperatūra kils tik iki 12–17 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus vakariniuose rajonuose.

Ketvirtadienį orai išliks vėsūs. Naktį lis tik vietomis, o dieną – jau didesnėje šalies dalyje. Dieną vyraus negausus trumpas lietus, daugiau palis pietiniame šalies pakraštyje. Temperatūra naktį sieks 6–11, dieną bus tik 11–16 laipsnių šilumos.

Penktadienį daugelyje rajonų negausiai palis. Vėjas ims pūsti iš pietvakarių, pietų. Naktis bus vėsoka – temperatūra daug kur sieks 6–11, tik Kuršių nerijoje šils iki 13 laipsnių. Dieną bus truputį šilčiau – vyraus 14–17 laipsnių šiluma.

Šeštadienį palis daugelyje šalies rajonų. Temperatūra bus jau šiek tiek malonesnė – naktį ji sieks 9–14, dieną – 17–22 laipsnių šilumos.

Anot sinoptikės, sekmadienį turėtų būti dar šiek tiek šilčiau, tačiau lietaus neišvengsime.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių