P. Preziosa: italai tapo Šiaulių visuomenės nariais

Karinių oro pajėgų aviacijos bazėje lankėsi Italijos karinių oro pajėgų vadas ir Italijos operacinių pajėgų štabo viršininkas. Svečiai ne tik bendravo su kariais ir vietiniais, bet ir gyrė Lietuvos karinių oro pajėgų pasirengimą priimti sąjungininkus.

Oro policijos misiją Baltijos šalių oro erdvėje atliekantys italai savo šalies karinių oro pajėgų vadui gen. ltn. Pasquale`iui Preziosa`ai pademonstravo, kaip yra pasirengę reaguoti į tikrus ar tariamus oro erdvės pažeidimus. Gavę pranešimą, kad prie šalies sienų artėja pažeidėjas, misiją atliekantys naikintuvai turi pakilti ne vėliau nei per 15 minučių.

„Atvykęs pamačiau, kad Lietuvos karinės oro pajėgos yra pasirengusios vykdyti misiją priimančios šalies pareigas ir kariai iš Italijos puikiai bendradarbiauja su lietuviais – jie tapo miesto visuomenės nariais“, – misijos sėkme džiaugėsi P. Preziosa.

Tai antroji italų misija Baltijos šalių oro erdvėje. Kartu su norvegais patruliuojantys italai ne tik saugo Baltijos šalių oro erdvę, bet ir dalyvauja kultūriniame miesto gyvenime, remia sutrikusio vystymosi kūdikių namus. Italijos karinės oro pajėgos pirmos per 11 misijos vykdymo metų pasiliko antrai rotacijai, pasikeitė tik junginio vadas.

„Džiaugiuosi, kad man pavyko gana greitai ir sėkmingai įsitraukti į junginio veiklą. Tarnaudami čia gauname daug patirties ir kaip prieš tai tarnavę junginiai, stengiamės visas užduotis žemėje ir ore atlikti tiksliai ir be priekaištų“, – teigė Italijos karinių oro pajėgų junginio vadas plk. Vito Cracas.

NATO oro policijos misija Šiauliuose vykdoma nuo 2004 -ųjų. Joje dalyvavo 16 šalių partnerių. Reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje, nuo pernai sąjungininkų naikintuvai taip pat dislokuoti Lenkijoje ir Estijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių