Paaiškėjo, kaip naujienų portale pasirodė melaginga žinia apie R. Karoblį

  • Teksto dydis:

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pirmadienį paskelbė analizę, kaip naujienų portale tv3.lt šį mėnesį paskelbta melaginga žinia apie krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį, o vėliau išsiųsti elektroniniai laiškai su užkratu.

Išvadose rašoma, kad į interneto svetainę įsilaužta pasinaudojant užvaldyta administratoriaus paskyra.

Kadangi aptikta ir ankstesnių nesankcionuotų prisijungimų prie tarnybinės stoties, manoma, kad jos prisijungimo duomenys perimti daug anksčiau, negu įvykdytas pats įsilaužimas.

Anot centro, pasinaudojant suklastota „sensacinga informacija“ tikslingai išplatinami laiškai su kenksmingu kodu. Šis, patekęs į sistemą, galėtų ją išnaudoti, pavyzdžiui, suteikti įsibrovėliams prieigą prie joje saugomų dokumentų, sudarytų sąlygas sekti naudotojų veiklą.

Centras taip pat pateikė rekomendacijas dėl papildomų apsaugos priemonių.

Sausio 18 dieną portale tv3.lt paskelbta išgalvota istorija, esą R. Karoblis priekabiavo prie Žinių radijo žurnalisto Rido Jasiulionio ir prisipažino esąs gėjus.

Tai jau ne pirmas incidentas, kai įsilaužus į Lietuvos žiniasklaidos priemones jose paskelbiama melaginga išgalvota informacija.

Lietuvos žvalgybos institucijos pernai perspėjo, kad Rusija siekia diskredituoti NATO pajėgas Lietuvoje ir sukelti visuomenės priešpriešą kariams dislokuoti, taikydama informacines ir kibernetines atakas, skleisti melagingo turinio ir provokacinio pobūdžio informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Karobliui - dar vieną milijardą eurų per metus. Kad deramai apgintų karoblišką garbę (kas tai bebūtų). O Lietuvos žmonės? Kam rūpi Lietuvos žmonės? Vairuotojo darbas yra brangiausiai kainuojanti taksi verslo dalis. Kas atsitinka, kai atsisakome vairuotojų ir naudojame autonominius automobilius? "Manoma, kad važiavimo paslaugos atpinga nuo 2,50 dolerių už mylią iki maždaug 1 dolerio, nes pagrindinės išlaidos - atlyginimas vairuotojui - yra pašalintos. Vien Amerikoje būtų galima užkariauti rinką, kurios vertė yra apie 1,6 trilijonų dolerių per metus (atstovaujančią tris ketvirtadalius visų nuvažiuotų mylių), jei vairuotojai masiškai persėstų iš savo automobilių į robotaksi sekančiais metais." Kur dėsim Lietuvos vairuotojus? Jie tyliai emigruos į Airiją ir Vokietiją. Lietuvoje visos problemos sprendžiamos vienu ir tuo pačiu metodu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ooooo...ar tikrai

Ooooo...ar  tikrai portretas
isgalvota istorija ,kad priekabiavo prie to Rido Jesilionio ????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių