Paaiškėjo, kas šiemet pelnė M. Lukšienės premiją

Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė Meilės Lukšienės premijos laureatą. Iš 21 garbingai premijai nominuoto jaunojo mokytojo išrinktas Alius Avčininkas.

Laureatui premija bus iškilmingai įteikta trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje rengiamas koncertas, skirtas Tarptautinei mokytojų dienos progai. Premijos dydis - 4560 eurų.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet kandidatavo 10 vyrų ir 11 moterų. Jauniausiam - 24 metai, vyriausiam - 35 metai. Kandidatūros pateiktos iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Kauno, Alytaus, Kretingos, Varėnos rajonų mokyklų.

ELTA primena, kad daktarės Meilės Lukšienės atminimą įprasminanti Švietimo ir mokslo ministerijos įsteigta premija teikiama nuo 2010 metų, ją gali gauti ne vyresni nei 35 metų pedagogai už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą bei sklaidą.

Šių metų laureatas, kaip ir kasmet, išrinktas atrankos komisijos uždarame posėdyje. Atrankos komisija sudaroma švietimo ir mokslo ministro įsakymu, joje turi būti ne mažiau kaip 7 nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių