Pabėgėlių perkėlimas į Lietuvą įstrigo

  • Teksto dydis:

Lietuvai nepavyko įgyvendinti įsipareigojimo iki šių metų priimti daugiau kaip tūkstantį prieglobsčio prašytojų iš konfliktų krečiamų Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių.

Šiuo metu pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą procesas apskritai yra sustojęs, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Šiuo metu fiksuojamas ryškus pabėgėlių srautų sumažėjimas. Lietuva pasirengusi solidariai su kitomis valstybėmis vykdyti įsipareigojimus, jei Italija, Graikija ir Turkija to paprašytų (...) Šiuo metu Lietuva nebegauna bylų iš ES šalių, todėl perkėlimo procesas yra sustojęs“, – dienraščiui sakė vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno patarėjas Karolis Vaitkevičius.

Jo teigimu, nors kvotų įgyvendinimo laikas pasibaigęs, Europos lygiu sutarta, kad valstybės narės esant reikalui toliau priims pabėgėlius, kol bus įvykdytos numatytos kvotos.

Lietuva nuo 2015-ųjų pabaigos iki šių metų pradžios buvo įsipareigojusi priimti 1105 prieglobsčio prašytojus iš tokių valstybių kaip Sirija, Irakas, Eritrėja. Iki šios dienos į Lietuvą buvo perkelti 468 asmenys, iš jų 338 žmonės jau išvyko iš šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai va

tai va portretas
kodel klimatas atsildineja,'pabegeliai ' atvyke i europa savo 'dujas' vis isleizdineja, todel ziemos apleidzia si krasta,beda.

na jau tikrai

na jau tikrai portretas
Ne Lietuva ir ne lietuviai pasirengę priimti nelegalus,o valdininkai norėdami pasigerinti Briuseliui nori užkarti tą nelaimę.

Anonimas

Anonimas portretas
NAIKINTI socialinius parazitus kartu su tais kurie priima ir veza juos i Lietuva. Sitie atmatos gauna po 700 Eur/men + dykai butus ir + maista. Musu pensininkai iki 200 Eur/ men pensijos ir dar didziuliu mokescius uz kom. patarnavimus Elektra, dujas, vandeni ir vaistus + be kysio daktaras NEPRIIMA nors VISA gyvenima are uz kapeikas. KODEL socialiniai parazitai tie juodasikniai gauna tokius pinigus NEDIRBE Lietuvoje NE VIENOS MINUTES? Kiek dar tyciosis Lietuvos PIDERASINE valdzia is Lietuvos zmoniu? Saudyti kurvas uz tokius darbus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių