Pabradėje prasideda artilerijos ir minosvaidžių šaudymo pratybos

  • Teksto dydis:

Prasideda kasmetinės artilerijos ir minosvaidžių kovinio šaudymo pratybos „Ugninis griausmas“.

Pasak Lietuvos kariuomenės pranešimo, pratybos generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje nuo pirmadienio vyks jau penktą kartą.

Mokymų metu kariai vykdys kovinius šaudymus iš artilerijos pabūklų ir minosvaidžių tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu. Aktyvūs pratybų veiksmai ir šaudymai vyks nuo 9 val. ryto iki 2 val. nakties.

Pratybose dalyvaus per 700 karių iš penkių NATO valstybių: Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Lenkijos ir Nyderlandų. Nyderlandų kariai šiose pratybose dalyvaus pirmą kartą, o Lenkijos artileristai pirmą kartą jose vykdys kovinį šaudymą iš savaeigių Čekijos gamybos haubicų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukvakusio Kęsto galvelėje kralikų vestuvės

Nukvakusio Kęsto galvelėje kralikų vestuvės portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką”. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių.

Kęstas

Kęstas portretas
Kol mes čia žaidžiame su šaudymais, iškyla dideli pavojai. Paskutiniame galingiausių pasaulio valstybių vadovų susitikime, vadinamame G7, Italijos valdžia spaudė, kad migrantų srautas į Vakarus būtų pripažintas naudingu Vakarams. Amerikos prezidentas Trumpas, savaime suprantama, nesutiko su tokia idėja, pabrėždamas, kad migrantai atima mūsų darbo vietas. Migrantams naudingas nutarimas nebuvo priimtas. Kodėl Italijos valdžia taip elgiasi? Nes iš Libijos į Italiją vis dar leidžiamas didžiulis Afrikos migrantų srautas. Už mūsų pinigus. Atitolę 12 mylių nuo Libijos krantų ir patekę į tarptautinius vandenis, nelegaliai žmones gabenantys nusikaltėliai praduria gumines valtis, o šalia stovintys operacijos „Sophia“ laivai, ima gelbėti skęstančiuosius ir gabena juos į artimiausią saugų tašką – Italiją. Mūsų mokesčiai įnašų į EU biudžetą pavidalu eina tos idiotiškos „Sophia“ laivų finansavimui.

Kęstas

Kęstas portretas
Ši idiotiška programa įgyja pagreitį: jau 50 000 Afrikos migrantų pasiekė Italiją šiais metais, 40-čia proc. daugiau negu per tą patį laiką praeitais metais. Mes įsivežame musulmonų karius ir musulmonų karą už mūsų pačių pinigus. Pasaulyje Amerikos prezidentas Trumpas pradeda įvesti tvarką problemoje su migrantais. Amerika buvo ir yra intelektualiai, ekonomiškai ir kariniu požiūriu įtakingiausia pasaulio valstybė. Bet Europoje ir Lietuvoje vis dar nėra tvarkos problemoje su migrantais. Todėl prezidentui Trumpui reikia mūsų pagalbos. Spauskime mūsų valdžią ir mūsų europarlamentarus. Kaip juos spausti? Renkate kokį nors askaridžių nukankintą Lansbergio anūką? Klauskite, ką jis padarys problemai su Afrikos migrantais spręsti. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių