Pagal ES programą į Lietuvą perkelti aštuoni pabėgėliai iš Eritrėjos

  • Teksto dydis:

Pagal Europos Sąjungos (ES) programą į Lietuvą buvo perkelti aštuoni pabėgėliai iš šiaurės rytų Afrikoje esančios Eritrėjos, penktadienį pranešė Migracijos departamentas.

„Kovo 9 dieną iš Italijos į Lietuvą buvo perkelti aštuoni Eritrėjos piliečiai“, – rašoma pranešime.

Tai pirmas kartas, kai pagal ES programą Lietuva perkelia pabėgėlius iš Eritrėjos. Paprastai į šalį atvyksta migrantai iš Sirijos ir Irako, kur pastaraisiais metais vyksta konfliktai.

Neseniai pirmieji pabėgėliai eritrėjiečiai atvyko ir į Latviją.

Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui, o Eritrėjos pareigūnai, ypač saugumo tarnybose, yra atsakingi už žmonių vergiją, dingimus, kankinimus, žaginimus, žudymus ir kitus nusikaltimus.

Geležiniu kumščiu valdantis režimas kaltinamas laikantis už grotų tūkstančius politinių kalinių, o pabėgėliai iš šios Raudonosios jūros valstybės pastaraisiais metais sudaro vieną iš gausiausių grupių tarp žmonių, kurie ryžosi bėgti į Europą.

Šiuo metu pagal ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 262 asmenis. Iš viso šalis įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius.


Šiame straipsnyje: Pabėgėliaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie Eritrėją

Apie Eritrėją portretas
išgirdau kai skelbė Ebolos kilmės šalis, atrodo skelbė kad jos sostinėje gatvėse gulėjo 2000mirusių ir jų niekas nerinko laidojimui..//Man suprantamas šių žmonių noras kaip nors įsitvirtinti Europoje-tai jų svajonės išsipildymas.Visi iki vieno įsivaizduoja kad jeigu pasieks išsvajotą šalį, čia jiems iki gyvenimo galo bus duodamas stogas, maistas ir kitos gėrybės.Už dyką.Na gal vyriškiai kur nors mėnesiuką -kitą padirbs..gal ilgiau jei darbas bus švarus ir nesunkus..O moterys tik gimdys ir apsidengę galvas maišais aptarnaus savo valdovus.Taaaiiiigi..Jie nesusidūrė su vietinių(irgi labai suprantama)priešprieša mielai išlaikyti atvykėlių būrius, nieko už tai nereikalaujant, jie įsitikinę kad taip ir turi būti.Kas ,,ėjo"jūroje į Afrikos uostus, puikiai žino kaip juodžiai žiūri į baltuosius, kaip jie gyvena ir koks jų mentalitetas.Jeigu ten pasitaiko padorus žmogus tai jis ir jo giminė yra užgrūsta ir skriaudžiama visų aplink..Tad mano nuomonė dėl pabėgėlių nesikeičia:LIETUVAI JŲ NEREIKIA.

kas per nesąmonė

kas per nesąmonė  portretas
Eritrėja yra buvusi Italijos kolonija. Rietenos joje prasidėjo ne be italų kišimosi. Tegu italai dabar susirankioja patys savo ruberoidus. Kurie turbūt dar priedo ir mus.liai. Visi, kas turėjo kolonijų ir iš jų pralobo, tegu pasiima pas save šitą savo turtelį. Nei su mumis, nei su latviais, vengrais , lenkais pelnu, gautu iš savo kolonijų, olandai, belgai, prancūzai, italai, vokiečiai nesidalijo. Tai kodėl verčia dalytis mėš.lu?

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
kur galima gauti informacijos kiek Afrikos,Azijos valstybiu yra ,,pabegeliu,,statuse?Bandziau ieskoti tinklalapiuose,bet-neradau.Zinau,valdzia-neatsakys,bet idomu...Pritariu komentatoriui,kuris klausia ,,...koks karas vyksta Eritrejoje...,,?Gal man tu atsakymu prireiks TVzaidimuose?O,jei rimtai,po kokiu 6-8 metu bus geda dabartiniams valdziazmogiams pabegeliu integravimo ,,specialistams,,.Manau,bus kitoks ir ,,Briuselio kopustu,,poziuris.Duok Diev-be Molenbeko.Beje,ar zinote,kad Etiopija(nuo kurios ,,atsiskyre,, Eritreja)turi piniginiu pretenziju del ,,tipo,,neteiseto atstovavimo ir laimejimu ilgo nuotolio begimuose Olimpinese zaidynese(del pinigu)!!!Tai,pirmyn,priimam ,,pabegelius,, ,kurie mums O.Z. PINIGUS NESTU!!! Deja,tai tik pasaka nesamone.Visgi,-koks karas vyksta butent Eritrejoje?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių