Pageidavimas: biudžetinių įstaigų vadovų atestavimas – kas ketverius metus

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siekia įteisinti, kad biudžetinių įstaigų vadovai, kurių skyrimo ir atestavimo tvarkos reglamentuoja specialieji įstatymai, būtų priimami konkurso būdu bei atestuojami bent kas ketverius metus.

Kaip pranešė ministerija, tokių įstaigų vadovai, dirbantis pagal darbo sutartį, galėtų būti atestuojami ir iškilus pagrįstų abejonių dėl tinkamumo eiti užimamas pareigas. Neigiamai atestuotą biudžetinės įstaigos vadovą siūloma atleisti iš užimamų pareigų.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, atestavimas vadovui būtų papildoma motyvacija siekti įstaigos veiklos efektyvumo, sakoma ministerijos pranešime.

Šiuo metu Biudžetinių įstaigų įstatymas nereglamentuoja nei biudžetinių įstaigų vadovų skyrimo į pareigas tvarkos, nei atestavimo. Tačiau kai kurių biudžetinių įstaigų vadovų priėmimą į pareigas, kadencijas ir atestaciją reglamentuoja specialieji biudžetinių įstaigų veiklą reglamentuojantys įstatymai.

Pastariesiems pataisų siūloma netaikyti ir taikyti specialiuosius įstatymus. Pavyzdžiui, socialinės globos įstaigų vadovų atestacija numatyta Socialinių paslaugų įstatymo nuostatose, kurios įsigalios nuo 2015 metų sausio 1 dienos, o valstybinių (išskyrus aukštąsias mokyklas) ir savivaldybių mokyklų vadovų atestacija vykdoma vadovaujantis Švietimo įstatymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių