Pajūrio kurortai laukia svečių

Neringa ir Palanga šventinį savaitgalį tikisi sulaukti gausesnio lankytojų būrio. Jau savaitės viduryje viešbučių užimtumas rodė, kad žmonių kurortuose tikrai netrūks. Verslininkai neslepia, kad Joninių savaitgalį įsivyraus tikrosios vasaros kainos, tad poilsiautojams teks plačiau praverti pinigines.

Laukia svečių

Joninių savaitgalį pajūrio kurortų verslininkai rengiasi tikram darbymečiui.

"Neringos verslininkai labai laukia svečių. Nemažai vietų jau yra užimta ir rezervuota pastarosiomis dienomis", – situaciją apibendrino Neringos turizmo ir verslo asociacijos pirmininkė Irma Baltrušaitienė.

Neringa šiemet atvykstančiuosius vilioja ir išskirtiniu renginiu.

Skelbiama, kad Neringos gyventojai ir svečiai taps didžiausios šalyje vestuvių puotos liudytojais.

Ūgtelės kainos

Neslepiama, kad nuo šio savaitgalio Neringoje jau įsivyraus tikrosios vasaros sezono kainos. Tai reiškia, kad poilsiautojams pinigines teks praverti plačiau, nei atostogaujant iki šiol.

"Birželis buvo gana tuščias. Birželį visuomet iki 20 ar 24 d., priklauso nuo savaitgalių, šįkart – nuo šio savaitgalio, nustatomos tikrosios vasarinės kainos. Jos yra kilstelėtos, tačiau kitaip ir būti negali", – patikino I.Baltrušaitienė.

Pasak Neringos verslininkų atstovės, kurorte nakvynė dviem asmenims vidutiniškai dabar kainuos nuo 40 eurų, neįskaitant maitinimo.

Nepaleidžia klientų

Daugybės lankytojų iš Lietuvos bei užsienio šį savaitgalį laukia ir Palanga. Numatoma, kad ir į šį kurortą savaitgalį žmones vilios čia vyksiantys renginiai.

Skelbiama, kad jau penktus metus Palanga kvies į tradicinį pirčių ir SPA festivalį "Gintarinė Baltija".

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė pastebėjo, kad prieš savaitgalį paprastai užimtumas siekia 70 – 90 proc., o ketvirtadienio popietę ir penktadienį pradedamos graibstyti ir likusios vietos.

Panaši situacija turėtų susiklostyti ir Joninių savaitgalį.

"Nukreipiame žmones pas kolegas. Bandome nepaleisti klientų ir surasti, pasiūlyti viešnagę", – dėstė prezidentė.

Naktis – 50 eurų

I.Valaitienė tvirtino, kad Palangoje kiek aukštesnės vasaros kainos įtvirtinamos sulig liepos 1-ąja, tad per Jonines poilsis kurorte neturėtų būti brangesnis nei ankstesniais birželio savaitgaliais.

Pasak pašnekovės, šį savaitgalį kokybiškame trijų žvaigždučių viešbutyje nakvynė kainuos apie 50 eurų.

Tiesa, teigiama, kad dar liepos pradžioje viešbučiai taiko lanksčią kainodarą ir atsižvelgia į vyraujančius orus, užimtumą.

"Jeigu mato, kad dar nėra srauto, tai ir nebaugina kainomis", – aiškino I.Valaitienė.

Kurorto verslininkų atstovė apibendrino, jog paprastai liepą pigiau nei už pusšimtį eurų trijų žvaigždučių viešbutyje apsistoti nepavyks.

Keturių žvaigždučių viešbutyje už viešnagę teks sumokėti ne mažiau nei 70 eurų.

Viršutinės kainų ribos, anot I.Valaitienės, priklauso nuo to, kokių paslaugų poilsiautojas pageidauja ir keliomis žvaigždutėmis įvertintame viešbutyje apsistos.

Joninių savaitgalį verslininkai laiko atskaitos tašku, kai į pajūrį plūsteli poilsiautojai, mat iki tol atostogautojai būna aktyvesni tik savaitgaliais, o paprastomis savaitės dienomis vyksta daugiau konferencijų, verslo renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kiekviena meta,Palangos verslininkai vis siulo placiau ir placiau atverti pinigines,jei paskaiciuotumem kiek i platuma atsiveria musu pinigines,tai per 27 metus jos turetu jau buti kaip lauko duru plocio.tai kaip cia iseina,kad vis vargsams Palangos verslininkams vis negana ir negana.bet kai pabando pasidometi tam tikros tarnybos,oi kad pradeda dejuoti,vargseliai,sako nieko nebuvo zmoniu,o pajamos vos ,vos isgyventi gali.taigi musu vargseliai.

ww

ww portretas
Nesvarbu,kad oro nera,zada lietu,vis tiek "vasara" atejo ir kainas "reikia" didinti? Visai neturiu jokio noro serti savo pinigais godziu Palangos verslininku. Geriau i uzsieni,ten ir kainos normalios ir oras puikus,na,o maistas - patys zinote. "Sekmes" gobsuoliams ir toliau plesti tevynainius.

H

H portretas
Vietiniai vilniaus kauno debilai gali tik važiuotinormalus aplenks karo kurstytojų šalį
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių