Palanga Lietuvą pasveikins iškeldama didžiausią trispalvę virš Baltijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasitinkanti Palanga kviečia Naujuosius metus pasitikti prie jūros, visiems drauge giedant Tautišką giesmę bei besigėrint ne tik dangų nušviesiančiais įspūdingais fejerverkais, bet ir išskirtinio dydžio bei vienintele trispalve, iškelta virš Baltijos jūros.

„Pasitinkame visai šaliai išskirtinius metus – Lietuva minės Valstybės atkūrimo šimtmetį. Tai – ypatinga, kiekvienam iš mūsų labai brangi sukaktis, todėl Palanga kviečia ją paminėti išskirtinai. Artėjančio Šimtmečio, o taip pat ir pasididžiavimo savo Tėvyne jausmas juntamas visur, jis tarsi plazda ore, tad ir Palanga negali likti abejinga šiai svarbiai sukakčiai. Didžiausias Lietuvos kurortas pirmasis jungiasi prie gražios LRT iniciatyvos „Keliu vėliavą“, skatinančios visus Lietuvos žmones, taip pat ir išvykusius gyventi svetur, Vasario 16-ąją, o taip pat ir kitų valstybinių švenčių dienomis, kurioje pasaulio dalyje jie bebūtų, iškelti trispalvę ir paversti tai gražia kasmetine tradicija. Tad pasitinkant 2018-uosius palangiškių Trispalvė nušvis ir virš Baltijos jūros. Tiltą ji puoš ir Sausio 1-ąją – Lietuvos vėliavos dieną“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. 

Galinė jūros tilto dalis jau šiandien nušvis Lietuvos vėliavos spalvomis. Trispalvės plotas, neskaitant jos atspindžio vandenyje, sieks maždaug 35 metrus. Ši vienintelė Baltijos jūrą papuošianti trispalvė nuo kranto bus nutolusi maždaug 400 metrų, tad atėjusieji prie jūros tilto pasitikti Naujųjų, Lietuvai labai reikšmingų 2018-ųjų metų, vėliavą puikiai matys.

Jūros tiltas Baltiją padabinsiančiai trispalvei pasirinktas ne atsitiktinai. Pasak Nerijaus Stasiulio, bendrovės „Palangos renginiai“ kultūrinės veiklos vadybininko, šis tiltas visuomet buvo pasauliui atviros Lietuvos simbolis. „Jis tapo savotišku Lietuvos tiltu į pasaulį, tad labai simboliška, jog pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metus jūros tiltas nušvis mūsų vėliavos spalvomis“, – sakė N. Stasiulis.

Ne tik jūros tilto puošyba, bet ir Naujųjų metų fejerverkas Palangoje bus išskirtinis – laikrodžiams mušant dvylika, prieš dangų nušviečiant fejerverkams, Palangos pajūryje nuskambės Tautiška giesmė, tad kartu su naujametiniu Palangos fejerverku į kiekvieno palangiškio bei kurorto svečio širdį pasibels ir pasididžiavimo savo valstybe, jos istorija ir šiandiena jausmas. „Fejerverkas šiemet bus išskirtinis, kadangi kvies ne tik gėrėtis reginiu, bet prieš tai visiems kartu sugiedoti Lietuvos himną. Nuskambėjus Tautiškai giesmei, dangų nušvies muzikinis fejerverkas, kurio muzikiniam takeliui parinkome geriausių dainininko Stasio Povilaičio dainų melodijas“, – sakė N. Stasiulis.

Pasitikdama Naujuosius metus, o kartu ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, Palanga sveikina visą Lietuvą bei kviečia šia gražia sukaktimi pasidžiaugti kartu. Žiemos švenčių laikotarpiu išskirtinai suspindęs kurortas šiais metais miesto puošybai skyrė ypatingą dėmesį – tiek dabinant miesto eglę, tiek ir visas viešąsias erdves, akcentuota ne tik šventinė nuotaika, bet ir lietuvybė: kurortas nušvito ne tik šventinėmis lemputėmis, bet ir lietuvių tautinėms juostoms būdingais raštais ir trispalvės spalvomis. Taip Palanga sveikina Lietuvą su artėjančiu Valstybės atkūrimo šimtmečiu ir pabrėžia, kad nėra geresnės vietos švęsti šią svarbią sukaktį, nei didžiausiame šalies kurorte Palangoje.

Lietuvybės, tautiškumo bei valstybingumo akcentai Palangoje kartu su šventiniais motyvais matomi visą žiemos švenčių laikotarpį – ne tik gruodžio pradžioje įžiebiant miesto eglę, visą mėnesį belaukiant gražiausių metų švenčių, bet ir pasitinkant Naujuosius prie jūros tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
visur reikia pinigu ir gyvename kapitalizme bet kai jis komunistinis tai kaip iprasta daroma del ivaizdzio pamirstant vargsus ir pensininkus...

tai

tai portretas
Skilusios girtos klumpės girgždesys .

niko

niko portretas
Kerzaviniams bamba griauzia. :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių