Palanga planuoja turizmo tikslais pumpuoti vandenį iš Baltijos jūros

  • Teksto dydis:

Palangos valdžia planuoja atnaujinti iš Baltijos jūros pumpuojamo vandens tiekimą, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Sovietmečiu palei jūrą buvo nutiestas penkių kilometrų vamzdynas, kuriuo tekėjo jūros vanduo. Dabar jis pasiekia tik viešbutį „Auska". Norime investuoti į pasenusius įrenginius, atnaujinti jūros vandens tiekimą ir sudaryti kurorto įstaigoms galimybes kuo plačiau naudotis sukurta infrastruktūra gydymo, rekreacijos ir turizmo tikslais", - dienraščiui sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Pasak jo, galimybe pasiūlyti savo klientams su jūros vandeniu siejamas procedūras ir atrakcijas susidomėjo nemažai verslininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kad Baltijos vanduo nuodingas. Dabar jau neberekomenduojama valgyti Baltijoje pagautų menkių ir kitų žuvų. O jei dar pasileis chemija, nuskandinta II pasaulinio karo metu... Neperspektyvus sumanymas. Tačiau... "sveikuolis" Kepenis tuntais ten maudo lengvatikius. Tai gal ir atsiras neinformuotų durnelių turistų, kurie kaifuos nuo tų vamzdžių. Tik neatmeskime galimybės, klad vienas iš jų gali paduoti ir į teismą už nuodijimą.

...

... portretas
Gal geriau tie planuotojai te pradeda šaukšteliais tą vandenį semt - ir plūstų iš visų pusių turistai į tuos durnelius pasižiūrėt.

NuNo

NuNo portretas
Kažkada į buvusį "Jūratės" baseiną buvo tiekiamas jūros vanduo. Tik gaila, kad šiuo metu ten žioji "baseinas" be sienų ir stogo. Kitaip sakant, visiškai atviras.Taip pat sunaikintas ir kitas, "Lino" baseinas. O juk bent jau šis, galėjo būti puikus turistų pritraukimo objektas, tik reikia jį rekonstruoti. Taip pat sėkmingai sugriauta buvęs "Jūrininkų reabilitacijos centras", o juk galėjo tiesiog renovuoti, sutvarkyti ir būtų buvęs toliau naudojamas kaip sanatorija ar kokia kita gydymo įstaiga. Žmones į Palangą reikia traukti ištisus metus, o ne verstis per galvą dėl vasaros pramogų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių