Palangą prijungė prie Vilniaus?

Palangoje atostogaujantys žmonės suglumo pamėginę prisiskambinti į Palangos policijos komisariatą. Pernai telefone išsaugotu budėtojo telefono numeriu poilsiautojai su pareigūnais negalėjo susisiekti, paaiškėjo, kad į kurorto policiją reikia skambinti sostinės kodu.

Palangoje atostogaujantys žmonės suglumo pamėginę prisiskambinti į Palangos policijos komisariatą. Pernai telefone išsaugotu budėtojo telefono numeriu poilsiautojai su pareigūnais negalėjo susisiekti, paaiškėjo, kad į kurorto policiją reikia skambinti sostinės kodu.

Kodėl ne Marijampolės kodas?

Palangos policijos komisariatas – veikiausiai vienintelė kurorte įstaiga, turinti septynių skaitmenų telefono numerius. Skambinant privalu rinkti Vilniaus miesto kodą "5".

Kas ir kodėl prijungė Palangos policiją prie Vilniaus, interesantams niekas nepaaiškino. Žmogus teišgirdo pasakymą, kad komisariato telefonų numeriai pasikeitė įstaigai persikėlus į kitas patalpas.

"O kodėl tuomet ne Marijampolės ar Kauno kodas suteiktas? Mano galva, tai absurdiškas sprendimas. Pagal nusistovėjusią tvarką skambiname abonentui rinkdami to miesto telefono kodą. Nejau ateityje visoje šalyje šie kodai bus sumaišyti?" – pastebėjimu dalijosi Jurijus.

Neveikė numeriai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Silvijus Baranauskas tikino, kad sostinės telefonų kodai klaipėdiečiams išties rėžia akį.

"Mes sakėme kolegoms, kurie diegė ryšį komisariate, kad tai nebus gerai. Bus painiavos. Tačiau taip nusprendė Policijos departamentas", – pastebėjo S.Baranauskas.

Jo teigimu, naujieji telefonai kurorte veikia nuo pavasario, kai policija persikėlė į naujas patalpas Ganyklų gatvėje.

Vakar pamėginus susisiekti "vilnietiškais" numeriais Palangoje, dalis telefonų numerių apskritai neveikė. Ragelyje operatorė įkyriai siūlė pasitikrinti numerius.

Žurnalistams stacionariu telefonu atsiliepė tik Organizacinio poskyrio specialistė Jurgita Rinkevičienė.

"Nusiskundimų dėl ryšio buvo tik pačioje pradžioje, tačiau paaiškinome, kad keitėsi telefonų numeriai, ir žmonės priprato. Šiuo metu sumaišties jau nėra. O kodėl neveikia ryšys, spėju, dėl techninių kliūčių. Pas mus kaip tik dabar specialistai dirba, kažką tvarko", – aiškino J.Rinkevičienė.

Sutaupė pinigų

Policijos departamento Policijos informacijos valdybos viršininkas Artūras Kavolis teigė, kad Palangos komisariate sostinės telefonų kodai atsirado dėl to, jog nuspręsta taupyti lėšas.

"Palangos komisariatui nusprendėme nepirkti naujos ryšio stoties. Skambučiai eina per Vilnių. Taip buvo sutaupyti biudžeto pinigai. Nemanau, kad kažkam kils nepatogumų dėl to, jog pasikeitė kodas", – aiškino A.Kavolis.

Valdybos viršininkas tikino, kad ir poilsiautojai neturėtų patirt nepatogumų.

"Kas čia skambins senuoju numeriu? Visi skambučiai policijai priimami per Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112. Užtenka jį žinoti", – situaciją komentavo A.Kavolis.

A.Kavolio teigimu, neskaičiuojant aptarnavimo ir stoties priežiūros išlaidų, Palangoje įdiegus sostinės telefonų kodų sistemą, valstybė sutaupė keletą tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Mirusius numerius visur įformino, o abenimentas už tuos numerius kažkam į kišenę

oho

oho portretas
oho keleta tukstanciu euru.O cia tai kosmines sutaupimo sumos.gal isvis tie telefonai nereikalingi jai tokie protingi argumenta kaip-juk vietiek niekas neskambina.ir iskur ten tokiu barsuku atsiranda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių