Palanga visą mėnesį kurs kalėdinę pasaką (renginių programa)

  • Teksto dydis:

Norintieji pasinerti į tikrą žiemos švenčių laukimą ir visa širdimi pajusti artėjantį šv. Kalėdų stebuklą būtinai turi atvykti į Palangą, kuri jau šį šeštadienį įžiebs miesto eglę ir kurorto gyventojus bei svečius pakvies į visą mėnesį truksiančią spindinčią Kalėdų pasaką.

Vos atvykę į Palangą, svečiai iš karto pasijus čia labai laukiami – didžiausias šalies kurortas artėjančioms žiemos šventėms rengiasi labai atsakingai. Ypatingą švenčių laukimo nuotaiką palangiškiai kuria tiek šventiniais renginiais, tiek ir miestą puošiančiomis dekoracijomis bei tūkstančiais šventinių lempučių.

Spindinčios Kalėdos Palangoje – taip šiais metais būtų taikliausia apibūdinti žiemos švenčių laukimo laikotarpį kurorte. Pagrindinė miesto eglė šiais metais sukvies į naują vietą – ne vienerius metus puošusi centrinę kurorto aikštę, šiemet žaliaskarė perkeliama į naują kultūrinę erdvę – Grafų Tiškevičių alėją, šalia Kurhauzo ir Koncertų salės. Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės Vitos Perauskienės tai – pati tinkamiausia vieta Kalėdų pasakai kurti, kadangi greta – du svarbūs kultūros objektai, o viename iš jų – Palangos simboliu vadinamame Kurhauze – visą gruodį vyks įvairūs šventiniai renginiai, kviesiantys tiek mažuosius, tiek ir suaugusiuosius į visai šeimai skirtus koncertus bei užsiėmimus. Čia skambės muzika, vyks spektakliai bei edukaciniai užsiėmimai, veiks Kalėdų senio paštas, bus ir daugiau šeimoms įdomių veiklų.

Ypatingą nuotaiką Grafų Tiškevičių alėjoje skleis visa aplinka – šventinėmis lemputėmis padabinti medžiai, šalia eglės nušvisianti dar viena šventinė instaliacija. Apsilankiusieji prie miesto eglės galės čia pat paskanauti ir kalėdinių meduolių bei susišildyti puodeliu kvapios arbatos ar kavos.

Artėjančių švenčių laukimo nuotaiką ypač sustiprins Palangos eglė – ji ne tik stebins savo šventiniu apdaru, bet ir, kaip kasmet, nustatytomis dienomis bei valandomis susirinkusiuosius džiugins šviesos ir muzikos šokiu.

Palangos miesto eglė bus įžiebta gruodžio 1 d., šeštadienį, 17 val. Šventinio renginio organizatoriai žada įdomią programą su daug muzikos, šviesos ir, žinoma, fejerverkais. Beje, šv. Kalėdų švenčių laukimo pradžią paskelbianti miesto eglės įžiebimo šventė šiais metais bus ypatinga – įžiebti žaliaskarę bus pakviesti visi, dalyvausiantys šioje šventėje.

Kad atvykusieji į Palangą pasitikti gražiausių metų švenčių pasijustų lyg kalėdinėje pasakoje, pramogų kurortas siūlys ir daugiau – artėjančių šv. Kalėdų nuotaikos sklandys visame kurorte. Gintaro muziejuje vyks edukaciniai užsiėmimai, kurių metu išmoksite kurti nuostabius šventinius atvirukus bei gintarines dovanėles, Kalėdinė muzika skambės ne tik Gintaro muziejuje, bet ir Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, Kurhauze, miesto viešojoje bibliotekoje. Meno mėgėjus kvies meno parodos, labdaros renginiai, vyks šokių vakarai, o susikaupti Advento laikotarpiu padės bei su senaisiais papročiais supažindins J. Šliūpo memorialinėje sodyboje vyksiantys adventiniai užsiėmimai.

Palangos savivaldybės nuotr.

Vienas iš gražiausių kalėdinio laikotarpio renginių – gruodžio 8 d. vyksiantis šventinis renginys „Gintarinė snaigė“, kurio metu už tyliai daromus gerus darbus bus įteiktos „Gintarinės snaigės“ labiausiai to nusipelniusiems palangiškiams. Paprastiems žmonėms, kurie tyliai daro gerus darbus, dovanoja savo laiką ir širdį aplinkiniams.

O štai mažieji nepamirštamų įspūdžių patirs Elfų mokyklėlėje, kuri tradiciškai įsikurs J. Basanavičiaus gatvėje.

Beje, nusprendę pasivaikščioti pagrindine kurorto pėsčiųjų alėja – J. Basanavičiaus gatve ­– palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami pasigėrėti ne tik atnaujintu šios alėjos šventiniu papuošimu. Kaip kasmet, J. Basanavičiaus gatvę padabins spindinti Kalėdų eglių alėja.

O kokios gi šv. Kalėdos be svečių? Palangiškiai tokių tikrai neįsivaizduoja, todėl kurorto viešbučių bei restoranų darbuotojai taip pat ypatingai rengiasi artėjančioms gražiausioms metų šventėms.

Organizatoriai neabejoja, jog Palanga – puikus pasirinkimas ne tik norintiems čia sutikti šv. Kalėdas, bet ir planuojantiems džiaugsmingai pasitikti Naujuosius metus.

„Kas gi nėra girdėjęs apie įspūdingus Palangos naujametinius fejerverkus? Dangų bei jūrą nušviečiantys fejerverkai virš garsiojo Palangos tilto – nuostabus vaizdas, kurį išties verta pamatyti savo akimis“,  – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Kalėdų ir Naujųjų metų renginiai Palangoje

Gruodžio 1 d. Šventinis eglės įžiebimas

17 val. Grafų Tiškevičių alėja

Gruodžio 1 d. „Šventinis atvirukas“. Karpiniai. Kūrybinės dirbtuvės su dailės 11.30 val. pedagoge Dovile Oškinyte

Gintaro muziejus, Vytauto g. 17

Išankstinė registracija el. p. gintaro.muziejus@ldm.lt, tel.: (8 460) 30 326, (8 460) 30 314

Gruodžio 1 d. „Lietuviškas retro“. Koncertas

19 val. Dalyvauja Vokalinis kvartetas „Capella A“

Kurhauzo salė, Grafų Tiškevičių al. 1

Bilietai parduodami www.ticketmarket.lt

Gruodžio 2, 8, 9, „Elfų mokyklėlė“

15, 16, 22, 23 d. Kavinė „Senoji Hansa“, J. Basanavičiaus g. 29

13–16 val. Informacija pasiteiravimui tel. 8 606 82 777

Gruodžio 7– Spindinčių eglių alėja

sausio 6 d. J. Basanavičiaus gatvė

Gruodžio 7 d. „25 „Mosto“ sparnų mostai“. Paroda, skirta kūrybinės grupės

17 val. „Mostas“ 25-čiui

Palangos viešoji biblioteka, Vytauto g. 61

Gruodžio 7 d. V. V. Landsbergio „Angelų pasaka“. Spektaklis (režisierius 18 val. V. Milinis)

Gruodžio 8, 9, 15, 16 d. Dalyvauja Palangos kultūros ir jaunimo centro„Grubusis“ teatras

15 val. Kurhauzo salė, Grafų Tiškevičių al. 1

Gruodžio 19 d. Bilietai parduodami www.ticketmarket.lt 11 val.

Gruodžio 8 d. „Šventinis atvirukas“. Kaligrafija. Kūrybinės dirbtuvės su grafike

11.30 val. Gražina Oškinyte-Eimanavičiene

Gintaro muziejus, Vytauto g. 17

Išankstinė registracija el. p. gintaro.muziejus@ldm.lt, tel.: (8 460) 30 326; (8 460) 30 314



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių