Palangoje pakvips gintarinėmis Kalėdomis (programa)

  • Teksto dydis:

Palangoje jau visai netukus pasklis artėjančių Kalėdų nuotaika – šeštadienį, gruodžio 3 d., 17.30 val. centrinėje kurorto aikštėje bus įžiebiama Kalėdų eglė. Sužibus pagrindiniam žiemos švenčių simboliui, šventinėmis lemputėmis nušvis ir visas kurortas, tad Palanga taps Kalėdų šviesos miestu.

Įžiebs miesto eglę

­Eglės įžiebimo šventė, truksianti maždaug valandą, palangiškius ir kurorto svečius pradžiugins Paulinos Skrabytės dainomis, Palangos kamerinio choro pasirodymu, Kauno „Ugnies teatro“ pristatomu pirotechnikos šou, dangų nutvieksiančiu fejerverku ir išskirtine, Lietuvoje dar nematyta Kalėdų egle. Žinoma, eglės įžiebimo šventė neįvyktų ir be Kalėdų Senio, kuris šiemet į kurortą atvyks jam nebūdinga transporto priemone – šventiškai padabintu dviračiu.

Palangos žaliaskarė šiais metais kurorto gyventojus ir svečius nustebins ne tik Lietuvoje dar neregėta savo forma (ji primins mažųjų piešiamas egles), bet ir išskirtine puošyba – dvylikos metrų aukščio eglę puoš maždaug 20 tūkst. šviesos diodo švieselių bei netradicinės dekoracijos su žiemiškos Palangos vaizdais. Tad atėjusieji prie pagrindinės kurorto eglės galės pasijusti lyg trumpoje ekskursijoje po žymiausias apsnigto kurorto vietas.

Pagrindinis kurorto Kalėdų simbolis, kaip ir kasmet, džiugins ne tik savo išvaizda – nustatytomis valandomis žaliaskarė, skambant muzikai, užburs savo kalėdiniu šviesos šokiu.

Kalėdų senio namelis

Įžiebusi miesto eglę, Palanga pradės visą mėnesį truksiantį kalėdinių renginių ciklą „Kalėdų šviesos miestas“, ir miesto gyventojams bei svečiams siūlys gausybę visai šeimai skirtų renginių, kviečiančių dalintis gerumu su aplinkiniais, kartu kurti kalėdinę dvasią ar tiesiog džiaugtis artėjančiomis gražiausiomis žiemos šventėmis.

Tad šventinė nuotaika, pasklidusi Palangoje šeštadienį, nenuslops ir sekmadienį. Gruodžio 4 d. nuo 14 val. iki 16 val. mažieji palangiškiai bei šventojiškiai, taip pat – kurorto svečiai laukiami Birutės parko sargo namelyje (Vytauto g. 19), kur įsikurs pagrindinis artėjančių žiemos švenčių veikėjas – Kalėdų Senis.

Kalėdų Senio namelyje apsilankę vaikai bus kviečiami ne tik prisiminti geriausius per metus atliktus darbus, pažaisti, bet ir pasiklausyti Kalėdų Senio pasakojimo apie tai, kas yra Kalėdos, su kokiais sunkumais Kalėdų Senis susiduria, vežiodamas vaikams dovanas. Mažieji išgirs ir daugiau įdomių istorijų. Norintieji taip pat turės galimybę nusifotografuoti su Kalėdų Seniu.

Kalėdų Senio namelis mažųjų lankytojų lauks iki Kalėdų kiekvieną savaitgalį. Šeštadieniais (gruodžio 10 ir 17 dienomis) Kalėdų Senio namuko durys bus atviros nuo 15 val. iki 18 val., sekmadieniais (gruodžio 11 ir 18 dienomis) – nuo 14 val. iki 16 val.

Gausu renginių

Kalėdiniu laikotarpiu visai šeimai skirtų renginių Palangoje bus gausu: gruodžio 2 d. duris atvers J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusi „Elfų mokyklėlė“, kurioje iki pat Kalėdų pentadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais mažieji mokysis meduolių dekoravimo, vainikų pynimo, dovanų pakavimo ir kitokių pasirengimo Kalėdoms paslapčių, o šv. Kūčių išvakarėse susitiks su Kalėdų Seniu bei puoš Kalėdų eglę.

Pasirengti artėjančios Kalėdoms Palangoje kviečia ir Dovanų meistarnė, kur visi norintieji – tiek vaikai, tiek jų tėvai ir seneliai, padedami specialistų, gali savo rankomis sukurti kalėdines dovanas brangiems žmonėms bei turiningai praleisti laiką kartu su šeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių