Palangoje pirmą kartą jūrą pamatys virš 500 vaikų

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė tūkstančio vaikų iš visos Lietuvos paskutinį liepos savaitgalį atvyks į Palangą dalyvauti socialinėje akcijoje „Pasveikink jūrą Palangoje“ ir čia pirmą kartą išvys jūrą. Pasibaigus būsimų dalyvių registracijai paaiškėjo, jog norą dalyvauti šioje akcijoje pareiškė 51 savivaldybė.

Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ – kurorto mero Šarūno Vaitkaus iniciatyva. Šio projekto metu siekiama suteikti galimybę pasidžiaugti vasaros atostogų prie jūros akimirkomis tiems vaikams, kurie dėl įvairių priežasčių to padaryti negali. „Lietuvoje yra nemažai vaikų, nė karto nemačiusių jūros. Todėl kviečiame juos atvykti į Palangą ir čia pirmą kartą pasisveikinti su jūra. Su šia socialine akcija jungiamės prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“, – sakė Š. Vaitkus.

Vaikai iš sunkiau gyvenančių šeimų į Palangą atvyks liepos 29-30 d. Dvi dienas jie mėgausis tikromis atostogomis – svečių laukia muilo burbulų pramogos, piknikas ir jiems parengta programa Birutės parke, o vėlai vakare - filmų naktis bei dainų karaoke pagal L. Lapkauskaitės dainas vaikams ir vaikučiams.

Be šių vaikiškų linksmybių bei pramogų, mažiesiems Palangos svečiams taip pat bus suteikta galimybė nemokamai apsilankyti kurorto muziejuose, Vaškinių figūrų parodoje, tomis dienomis vyksiančio vaikų populiariosios muzikos festivalio „Laumės juosta“ koncerte bei pasigėrėti įspūdinga muzikinio fontano programa. Tačiau neabejojama, kad daugiausia džiaugsmo suteiks pagrindinis šventės akcentas – pirmasis vaikų susitikimas su jūra bei maudynės joje.

Kiekviena akcijoje „Pasveikink jūrą Palangoje“ panorusi dalyvauti savivaldybė į Palangą atveš dešimties vaikų, nė karto nemačiusių jūros, grupę. Išlaidas, susijusias su akcijos dalyvių apgyvendinimu, maitinimu bei pramogomis, apsiima Palangos miesto savivaldybė, laukiama ir rėmėjų paramos.

Norintys prisijungti prie šio socialinio projekto rėmėjai bei savanoriai kviečiami kreiptis į Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrių. Daugiau informacijos el.p. laura.grendiene@palanga.lt, mob. tel 8 684 54 628.


Šiame straipsnyje: Palangavaikaijūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Smagu kai daro gerus darbus Daugisu tokiu reikia meru
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių