Palangos oro uosto apsaugą pasieniečiai perdavė Viešojo saugumo tarnybai

  • Teksto dydis:

Naujųjų metų naktį pasieniečiai Palangos oro uosto apsaugą perdavė Viešojo saugumo tarnybai. Palangos užkardos pareigūnai šią funkciją kurorto oro uoste vykdė dešimtmetį.

Vidurnaktį iš gruodžio 31-osios į sausio 1 d. VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pareigūnai  oficialiai VĮ  Lietuvos oro uostų Palangos filialo apsaugą perdavė Viešojo saugumo tarnybos Klaipėdos dalinio pareigūnams. Tai atlikta remiantis 2015 m. spalio 19 d. priimtu Vyriausybės nutarimu bei 2017 metų gruodžio 14 d.  pasirašytu bendru VSAT ir Viešojo saugumo tarnybos vadų įsakymu.

Oficialaus perdavimo metu VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės vadas Donatas Lengvinas ir Viešojo saugumo tarnybos Klaipėdos dalinio vadas Anatolijus Didenko pasirašė VĮ  Lietuvos oro uostų Palangos filialo objektų  apsaugos priėmimo – perdavimo aktą.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. oro uosto perimetrą saugo, jo teritorijoje patruliuoja, asmenų ir transporto priemonių patekimą į teritoriją kontroliuoja bei viešąją tvarką užtikrinti padeda ne pasieniečiai, o Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Palangos pasienio užkardos pareigūnai Palangos oro uoste  ir toliau atliks asmenų ir transporto priemonių patikrinimus, pagal kompetenciją užtikrins viešąją tvarką pasienio kontrolės punkto teritorijoje, dažniau vykdys priemones prie Europos Sąjungos vidaus sienos su Latvija kovojant su nelegalia migracija ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kRISTINA

kRISTINA portretas
Gal pastarieji bus mandagesni,nes prieš šventes teko skristi į Londoną, bagažą liepė palikti prie lėktuvo kažkokioje dėžėje. Tačiau prie lėktuvo stovėjo tik apsaugos darbuotojas ir bagažą liepė dėti tiesiog ant žemės ir lipti į lėktuvą. Keleiviai jautėsi keistai,nes palikti nakties metu tiesiog prie lėktuvo bagažą-buvo tiesiog nesaugu,jau nežiūrint į tai ,kad grindinys buvo šlapias.Bet apsaugos darbuotojas su pašaipa rėžė,kad kokį bilietą nusipirkote toks ir aptarnavimas. Nors skrendu jau ne vienerius metus ir bilietą perku tokį pat ,bet tokio įžūlaus elgesio neteko patirti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių