Pareigūnai vyrai nuo šiol turės tikrintis ir lytinę sveikatą

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo lytinę sveikatą privalės tikrintis ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pavaldžiose įstaigose dirbantys pareigūnai vyrai.

Ministerija informavo lygių galimybių kontrolierę, kad bus atsižvelgta į jos išvadą, jog VRM privalomo sveikatos patikrinimo reglamentas diskriminavo vyrus – iki tol ginekologinė apžiūra buvo būtina tik moterims.

Atlikusi tyrimą, tarnyba pernai nustatė, kad tik moterims taikomas reikalavimas apsilankyti pas ginekologą diskriminavo darbuotojus vyrus – jų teisė į visapusišką sveikatos patikrinimą, įskaitant ir vizitą pas urologą, anot tarnybos, buvo apribota.

„Kadangi vidaus tarnybos pareigūnai vykdo itin svarbias ir atsakingas funkcijas visuomenėje, nėra jokio pateisinimo, kodėl pareigūnų vyrų sveikatai būtų skiriamas mažesnis dėmesys nei pareigūnių moterų sveikatai“, – teigė lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė.

Pagal Lietuvos įstatymus, visos valstybinės institucijos savo darbuotojams privalo užtikrinti vienodas teises ir pareigas – teisės aktuose negali būti diskriminuojančių nuostatų lyties ir kitais Lygių galimybių įstatyme įtvirtintais pagrindais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
toliau,ismatuokite pimpalus,sudeti i kartoteka debesyje,ir nutekinti.....va tai idomu butu.......

blogai

blogai portretas
urologas nera ginekologo atitikmuo, tai andrologas butu. Nes jei vyrai eis pas urologa tai irgi dsikriminacija, nes moterys pas urologa neina

Tika

Tika portretas
aplamai lytinė sveikata neturėtų turėti jokios reikšmės darbui ir tuo labiau neturėtų būti privaloma medicininėje apžiūroje. Tai yra kiekvieno asmeninis reikalas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių