Parlamentarai konfidencialios informacijos iš LRT prašo nepagrįstai

  • Teksto dydis:

Europos transliuotojų sąjunga teigia, kad Lietuvos radijo ir televizijos išlaidų detalių paviešinimas gali neigiamai paveikti jos poziciją komercinėse derybose, o Seimo narių prašymas atskleisti konfidencialią informaciją kelia susirūpinimą dėl redakcinio nepriklausomumo ir LRT autonomijos.

„Nors visuomeninės žiniasklaidos skaidrumas, atvirumas ir atsakingumas prieš visuomenę yra pagrindiniai visuomeninio transliuotojo valdymo principai, mes manome, kad informacijos, kurios pareikalavo Seimo nariai, paskelbimas viršija tai, ko pagrįstai galima tikėtis iš visuomeninio transliuotojo“, – teigiama EBU teisės direktoriaus Richardo Burnley (Ričardo Barnli) laiške LRT vadovui Audriui Siaurusevičiui.

Jame teigiama, kad išlaidų detalių paviešinimas galėtų neigiamai paveikti jos poziciją būsimose komercinėse derybose su nepriklausomais prodiuseriais.

Anot laiško autoriaus, priežiūra turi būti vykdoma neįtraukiant politinių jėgų ir neturi būti vykdoma tiesiogiai politinių institucijų, nesvarbu ar vyriausybės, ar parlamento, priešingu atveju būtų per didelė nepagrįsto politinio įsikišimo rizika.

Laiško kopiją pirmadienį išplatino LRT atstovė spaudai.

Lapkritį 66 Seimo nariai kreipėsi į LRT tarybą, prašydami informacijos apie darbuotojų atlyginimus, viešuosius pirkimus ir santykius su prodiuserinėmis kompanijomis. Dalies atsakymų LRT ir LRT tarybos vadovai nurodė negalintys pateikti dėl konfidencialumo reikalavimų. Praėjusią savaitę 80 Seimo narių  pateikė papildomų klausimų.

Parlamentarai teigia, kad juos domina išskirtinai finansinė bei administracinė situacija LRT ir LRT, kaip valstybės biudžeto finansuojamos viešosios įstaigos veiklos skaidrumas. Pastaruoju metu naujienų portaluose buvo paskelbti teisininko Petro Ragausko ir politikos apžvalgininko Kęstučio Girniaus komentarai, kad LRT nepagrįstai nepateikia informacijos Seimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrovas

Žiūrovas portretas
LRT-liberalu radijas ir televizija.

Puošnios, krištolinės korupcijos

Puošnios, krištolinės korupcijos portretas
neslepiamas pavyzdys ir naglumo viršūnė-Nacionalinis transliuotojas atsisako pateikti ataskaitą teisėtai išrinktai LR vadžiai kur padedami iš mokesčių mokėtojų surinkti ir atiduoti LRT išlaikymui, pinigai.Siaurą reikia tep spirti von iš TV ka sikna atsiklijuotu.Kartu su jakilaiciu ir miliute

Kaunieciui

Kaunieciui portretas
Pas galvos daktarą užsuk. Gal palengvins simptomus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių