Atleistas Seimo kancleris J. Milerius

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį pasibaigus kadencijai atleido parlamento kanclerį Joną Milerių.

Nutarimas įsigalioja nuo lapkričio 5 dienos. Už jį balsavo 63 Seimo nariai, 18 parlamentarų buvo prieš, 25 susilaikė.

Seimo narių klausiama, ar teiks J.Mileriaus kandidatūrą antrai kadencijai, Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė sakė, kad šiuo metu reikia išsiaiškinti teisines galimybes.

Parlamentarų remiamą J.Milerių skirti dar vienai kadencijai gali sutrukdyti Valstybės tarnybos įstatymas. Jis numato, kad asmuo, priimamas į karjeros valstybės tarnautojus, būti ne vyresnis kaip 65 metų. Seimo kancleriui šiuo metu tiek ir yra.

„Yra tam tikrų teisinių dalykų, dėl kanclerio amžius. Dar reikia aiškintis, nes yra įvairių teisinių niuansų, kaip tai būtų galima padaryti. Mes turime teisiškai pasitikslinti, ką galime padaryti, nes yra 65 metai, yra apribojimai valstybės tarnyboj, ir kaip tuos procesus galėtume išspręsti. (...) Bus konsultacijos su visomis frakcijomis, ir tikiuosi, kad visi draugiškai išrinksime kanclerį naujai kadencijai“, - sakė Seimo pirmininkė.

Tiesiai kelis kartus perklausta, ar teiks J.Mileriaus kandidatūrą pakartotinai, ji teigė: „Yra tam tikrų niuansų, tam tikrų galimybių, turi pasiaiškinti teisininkai, kaip tai galima padaryti“.

Anksčiau parlamento Informacinių technologijų departamentui vadovavęs J.Milerius Seimo kancleriu buvo paskirtas 2009 metų lapkričio 5 dieną.

Pagal įstatymus, Seimo kanclerį parlamento vadovo teikimu 5 metams skiria Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių