Pasieniečiai su nelegalia migracija kovos Viduržemio jūros regione

  • Teksto dydis:

Į tarptautinę operaciją „Poseidon 2018“ Viduržemio jūros regione ketvirtadienį Klaipėdoje bus išlydėti greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger 1100“ ir jo įgula. Kitą savaitę į šią operaciją išskris ir pasieniečių sraigtasparnis.

Simbolinis renginys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos Kopgalio punkte ketvirtadienį prasidės 10 val.

Prieš nelegalią migraciją nukreiptą operaciją „Poseidon 2018“ Graikijos ir Turkijos pasienyje organizuoja Operatyvaus bendradarbiavimo prie Europos Sąjungos išorės sienų valdymo agentūra FRONTEX.  Į Lesbo salą išvyksiantys Lietuvos pasieniečiai „Poseidon 2018“ dalyvaus kartu su kitų ES šalių pareigūnais. VSAT kateris ir įgula misijoje dirbs nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 1 d. Trys pamainos po 4 pasieniečius keisis kas mėnesį.

VSAT kateris „Boomeranger 1100“ į operacijos regioną bus gabenamas sausuma.

Tokiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūroje Lietuvos pasieniečių katerių įgulos jau yra dalyvavusios nuo 2010-ųjų iki 2012 m.

Kitą savaitę į „Poseidon 2018“ trims mėnesiams išskris ir VSAT sraigtasparnis „Eurocopter 135“ su įgula.

„Poseidon“ yra kombinuota sausumos ir jūrų operacija, vykstanti prie Graikijos sienų. Operacijoje dalyvauja ekspertai iš įvairių ES valstybių, naudojamos jų techninės priemonės: patruliniai laivai, visureigiai, nešiojamos ir mobilios kameros, orlaiviai ir kt.

Operacijos „Poseidon“ tikslas yra koordinuoti operatyvų bendradarbiavimą tarp ES valstybių prie išorės sienų, sinchronizuojant oro, sausumos,  jūrų sienų kontrolę ir stebėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medziotojas

Medziotojas portretas
Pasimkit tik daugiau ginklu ir saudit be erpejimo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių