Pasieniečių mokykla pradėjo kursantų atranką

  • Teksto dydis:

Pasieniečių mokykloje prasidėjo pretendentų joje mokytis ir tapti VSAT pareigūnais atranka. Šiemet iš viso 161 jaunuoliai kreipėsi į tarnybos rinktines ir panoro tapti profesionaliais sienos saugotojais.

Pagal asmenines, dalykines savybes bei sveikatos būklę tinkančiais tarnauti pasienyje pripažinti 76 kandidatai.

Iš jų po atrankos bus suformuota 34-oji Pasieniečių mokyklos kursantų laida.

Daugiausiai pretendentų tapti profesionaliais VSAT pareigūnais atsiuntė Vilniaus rinktinė – 28. Varėnos, Pagėgių ir Ignalinos rinktinės atsiuntė atitinkamai 17, 14 ir 13 jaunuolių, Pakrančių apsaugos rinktinė – 4.

Šiemet pasikeitė pretendentų brandos egzaminų ir mokomųjų dalykų metinių pažymių skaičiavimo metodika. Nuo šiol pasieniečių tapti norinčio jaunuolio anglų kalbos brandos egzaminui bus skiriama net ketvirtadalis brandos egzaminų ir mokomųjų dalykų metinių pažymių sumos.

Naujose taisyklėse numatyta, kad stojantiesiems į Pasieniečių mokyklą taip pat bus svarbu kuo geriau išlaikyti lietuvių kalbos brandos egzaminą. Be to, atrankos metu bus skaičiuojami šie pretendentų mokomųjų dalykų metiniai pažymiai: lietuvių kalbos, geografijos, matematikos, anglų bei rusų kalbų.

Būsimųjų pareigūnų priėmimas į Pasieniečių mokyklą, kaip ir ankstesniais metais, bus vykdomas trimis etapais.

Pirmajame bus tikrinamas pretendento bendrasis fizinis pasirengimas, antrajame vyks žinių ir gebėjimų patikrinimas. Paskutiniame etape komisija skaičiuos ir nustatys pretendentų konkursinius balus.

Pretendentų atrankos rezultatai bus paskelbti rugpjūčio 24 d.

Mokslo metai Pasieniečių mokykloje prasidės rugsėjo 3 d. Jie truks vienerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių