Pasitikėjimas Lietuvos teisėsauga – aukščiausias per 15 metų

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai vis geriau vertina šalies teisėsaugą - pasitikėjimas policija, prokuratūra ir teismais yra aukščiausias per 15 metų, rodo šeštadienį paskelbti apklausos rezultatai.

„Yra keli rekordai. Policija, prokuratūra ir teismai turi aukščiausią reitingą per 15 metų matavimo laikotarpį“, - BNS sakė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbiamos apklausos duomenimis, policija pasitiki 59 proc. šalies gyventojų, nepasitiki - 10 proc.

Teismų ir prokuratūros darbu gyventojai abejonių turi daugiau - prokuratūra pasitiki 29 proc., nepasitiki 20 proc., teismais pasitiki 28 proc., nepasitiki 23 proc. Kiti apklaustieji neturėjo nuomonės.

„Policijos vertinimas stabiliai kilo. Teismų ir prokuratūros reitingas nėra labai aukštas, bet balansas yra teigiamas. Teismų reitingas būtų gerokai aukštesnis, jei ne Garliavos istorija, kuri turėjo neigiamą kontekstą ne vienus metus“, - sakė sociologas.

Tradiciškai geriausiai Lietuvoje vertinami ugniagesiai gelbėtojai - jais pasitiki 92 proc. gyventojų. Mažiausiai gyventojai pasitiki partijomis - tik 6,7 proc.

„Vilmorus“ gegužės 12-17 dienomis apklausė 1034 Lietuvos gyventojus, sakė V.Gaidys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
kad teisėsaugos reitingai pakilo, ne paslaptis, bet jiems kilti dar yra neribotos galimybės. Kai kiekvienas pakalbintas Lietuvos žmogus pasakys "taip, teisėsaugai žalia gatvė", tuomet ir bus tas tikslas pasiektas. O dabar galiu priminti, kad tik prezidentei D.Grybauskaitei pajudinus visus širšių lizdus, nežymiai, bet reikalai juda teisinga linkme. Gal kas gali pasakyti, kokia teisėsauga buvo ankstesniųjų (po nepriklausomybės atgavimo) prezidentų laikotarpiu?

Myliu svaria Lietuva

Myliu svaria Lietuva portretas
Didziule pagarba jau puikiai Lietuvoje dirbantiems teisesaugos pareigunams. Puiku, kad pagaliau baigiami isgautyti ir susodinti uz grotu paskutiniai Lietuvoje like vagiukai, valkateles, banditukai.

kritika

kritika portretas
Na kas suniui uodega pakels jeigu ne pats? Tokio teisinio nihilizmo ir cinizmo koks siuo metu yra lietuvoje galima rasti nebent taip vadinamam treciojo pasaulio salyse...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių